Politerno > Тернопільщина > Богдан Буяк розповів про перші кроки на посаді ректора ТНПУ

Богдан Буяк розповів про перші кроки на посаді ректора ТНПУ

  • 14 Листопада, 2017
  • 2343 Переглядів
  • 0

8 листопада у “кузні” педагогів та науковців Тернопілля проходили вибори ректора вишу. До цього 29 років Тернопільським національним педагогічним університетом керував Володимир Кравець. Цього року він вирішив піти із займаної посади. На його місце обрали Богдана Буяка, який був проректором з наукової роботи та міжнародної співпраці. За нього проголосували майже 92% виборців.

Журналіст сайту Реально зустрілася із Богданом Богдановичем, щоб розпитати про перші кроки на такій відповідальній посаді.

Читайте також: На посаду ректора ТНПУ ім. В. Гнатюка претендує один кандидат

“Перші кроки… Найперше потрібно відвезти документи на погодження, адже є певна процедура. Тому потрібно вичекати потрібний час, щоб усе відбувалося легітимно і законно”, — одразу ж розпочав розмову новообраний ректор.

Богдан Богданович зізнався, що для нього Тернопільський педагогічний університет імені В. Гнатюка вже давно став рідним, тут працював він на різних посадах ще зі студентських років. Проте рішення подати заявку на участь у конкурсі далось не просто, підтримав колектив.

«Я ще будучи учнем однієї із тернопільських шкіл прийшов у виш на довузівську підготовку, готувався до вступу до ще на той час державного інституту. Так із 1991 року я не покидав стіни цього навчального закладу. Був слухачем довузівської підготовки, студентом, аспірантом, потім начальник відділу виховної роботи, викладачем, асистентом, доцентом. А з 2006 року — проректором. Так історично склалося.. Та хочу висловити щиру вдячність за підтримку на усіх цих етапах Володимиру Петровичу Кравцю».

Адже саме Володимир Петрович уповноважив мене зайняти посаду проректора з наукової роботи та міжнародної співпраці, яка і стала моїм новим етапом в житті. Я мав нагоду реалізувати певні креативні ідеї, щоб втримати імідж університету як в науковому плані, так і в міжнародному. Ми досягли дуже хороших результатів. Та це не мої персональні заслуги, а всього нашого колективу. Приємно, що наш університет на доволі хорошому рахунку.

Та зізнаюсь, коли постало питання брати участь у конкурсі на посаду ректора, я дуже довго вагався. Документи на участь відвіз в останній день. Це великий колектив, колосальна відповідальність. До того ж мені було дуже комфортно працювати із керівником. Тому довго зважував усі «за» і «проти». Та, коли я отримав протокольні рішення практично усіх підрозділів нашого вишу, котрі висунули на вибори саме мою кандидатуру, тоді зрозумів, що маю це зробити. Тоді вже не стільки спрацювало почуття бажання, як почуття обов’язку. Тоді я ще довідався від міністерства, що кандидат був один – я.

Відповідальність колосальна, повторюсь ще раз. Але сьогодні розумію, що колектив мене делегував, а я тепер маю з кого спитати”, — усміхаючись додав пан Буяк.

Богдан Богданович розповів, про те, що збирається і надалі не тільки підтримувати, а й розвивати статус одного із кращих педагогічних вишів в країні. Сьогодні в університеті існує чимало міжнародних програм, студенти їздять по обміну досвідом, здобувають дипломи водночас українського і європейського зразків. Щороку урізноманітнюється кількість спеціальностей тощо.

Система вищої освіти – дуже консервативна сфера. Тут важко бути якимсь революціонером, реформатором. Є класичні догми які варто втримати. Проте на який рівень ти їх виведеш, від цього і залежить рівень того чи іншого навчального закладу. Ми намагатимемось бути кращими.

На останок новообраний ректор ТНПУ імені В. Гнатюка сказав:

“Найперше щиро вдячний за підтримку колективу викладачів і студентів. Хочеться вірити у те, що наш виш попри те, як би не розвивалася загалом система вищої освіти в Україні, які б реформи не відбувалися, втримає свої лідерські позиції. І можу з впевненістю і гордістю заявити, що на сьогодні ми готові до конкуренції як на місцевому ринку освітніх послуг, так і на всеукраїнському”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE