Politerno > Україна і світ > НАБУ чекає дозволи від САП на обшуки у справі НАЗК – джерела повідомили, що там знищують докази

НАБУ чекає дозволи від САП на обшуки у справі НАЗК – джерела повідомили, що там знищують докази

  • 15 Листопада, 2017
  • 1598 Переглядів
  • 0

НАБУ чекає на дозволи від САП на проведення слідчих дій у справі зловживань у НАЗК.

Про це УП повідомило джерело, ознайомлене з ходом справи.

За словами іншого джерела, знайомого зі справобю, в самому НАЗК почали знищувати документи, які можуть бути доказами протиправної діяльності співробітників.

Поки ж детективи НАБУ встановили, що так званий “куратор НАЗК” в Адміністрації президента Олексій Горащенков давав вказівки працівникам агентства через додаток WhatsApp.

Так, детективи в рамках кримінального провадження за заявою Ганни Соломатіної отримали доступ до її телефону. У переписці Горащенков давав вказівки щодо перевірок електронних декларацій.

Ця переписка тривала до особистих зустрічей Соломатіної з “куратором НАЗК” на Банковій.

Соломатіна в інтерв’ю УП повідомила, що на зустрічах їй пропонували погоджувати проекти висновків по повній перевірці декларацій з людиною з Адміністрації президента. Від подібної “співпраці” керівниця департаменту НАЗК відмовилася.

Після другої зустрічі, яка відбулася в АП у 20-х числах вересня, у самому НАЗК відбулися певні зміни. Так 25 вересня Наталія Корчак видала низку наказів, з якими ознайомився журналіст УП.

У них департамент Соломатіної по суті підпорядковувався керівнику іншого департаменту Олександру Писаренку. Останній також вводився до цілої низки комісій, які існують в НАЗК.

Таким чином, Писаренко отримав можливість контролювати усі дії НАЗК, розповіли УП співробітники агентства.

Як повідомлялось, 14 листопада керівник департаменту фінансового контролю Національного агентства з запобігання корупції Ганна Соломатіна звинуватила голову НАЗК Наталію Корчак у фальсифікаціях перевірок електронних декларацій.

Соломатіна заявила також, що члени НАЗК змушували представників департаменту фінансового контролю перевіряти тих, хто не мав підлягати перевірці.

Анна Соломатіна також заявила, що працівників агенства викликали в Адміністрацію президента для інструктажу щодо оприлюднення висновків перевірки декларацій.

Пізніше стало відомим ім’я куратора в АП, з яким НАЗК погоджувало перевірки декларацій.

Нардеп Мустафа Найєм підтвердив особу співробітника АП, який контролює перевірку декларацій в НАЗК

В Адміністрації президента заявили, що їхні співробітники не причетні до фальсифікацій перевірки електронних декларацій.

Згодом у НАЗК повідомили, що агенція направить до суду позовну заяву з вимогою спростувати інформацію про можливі фальсифікації перевірок декларацій.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE