Politerno > Україна і світ > Небоженко прогнозує дострокові президентські вибори або переворот і масові заворушення

Небоженко прогнозує дострокові президентські вибори або переворот і масові заворушення

  • 18 Листопада, 2017
  • 1550 Переглядів
  • 0

Політичний експерт Віктор Небоженко спрогнозував можливий розвиток подій в Україні в найближчий час.

Зокрема, в інтерв’ю виданню “Мир“, політолог допустив позачергові президентські вибори через внутрішні конфлікти у владі, або серйозні потрясіння в разі, якщо влада не розпочне реальні реформи в країні.

– Коли в 2004 році молодоолігархів мене запитали: ну, це вже все? Я відповів: так що ви, це тільки початок, через кілька років буде новий Майдан. А зараз, я вважаю, швидкість соціальних змін в два рази вища ніж тоді. Тому, десь через півтора року ми зіткнемося з надзвичайним спалахом саме серед молоді. Ті, хто люблять Батьківщину, – їх “розриває” сьогодні дуже сильно.

Патріот, який бачить, як “гниє” Україна, а разом з нею і його життя, – це страшний патріот, такий візьметься за що завгодно …

Це не буде Майдан, не буде таке “стояння”, як зараз під парламентом. Це в 2014 році можна було змусити 150 тисяч чоловік слухати порожні промови порожніх політиків, розумієш? Зараз вже інший час. Триста тисяч пройшли АТО. Такі Майдани, як в Києві в 2014-му, можуть пройти в містах-мільйонниках. Але в Києві такого вже не буде. Це буде або переворот, або масові заворушення. Тому я б на місці Порошенка не чекав ніяких чергових виборів. Тому що на той час його рейтинг буде 5%. І я як професійний політолог скажу, що тільки кілька політиків в світі, маючи близько п’яти відсотків підтримки суспільства, робили божевільну кар’єру. Це Шарль де Голль (у нього було 4%) і Борис Єльцин. У нього взагалі три відсотки було, але олігархи об’єдналися і, в результаті, отримали президента Єльцина з найсильнішою президентської конституцією. Як ми тепер розуміємо – цю конституцію писали для Путіна.

– Тобто, ви прогнозуєте дострокові президентські вибори в Україні? Яким чином?

– Ну, це може статися через якийсь конфлікт внутрішній, розумієш? Що, якщо завтра генеральний прокурор захоче заарештувати міністра внутрішніх справ?

– А що, ви припускаєте такий розвиток подій?

Я допускаю, що у Луценка ніколи не буде перспектив у політиці, якщо він не буде виконувати найжорсткіші вимоги президента. А навіщо ж його призначили? Адже Порошенко міг призначити професійного прокурора, як ти думаєш? Для якоїсь мети призначили цю людину? Просто для збирання грошей? Або щоб його дружина була представником президента у Верховній Раді, з гнівом дивилася на молодих чоловіків і кричала: «козли»? Звичайно ж ні.

– І ви вважаєте, що Луценко дійсно здатний “зачистити” самостійних від президента силовиків?

– А яким повинен бути генпрокурор, щоб виписувати ордери на міністрів, на членів виборчкому, на депутатів? Професіоналом? Професійний прокурор ніколи цього не зробить. Тому що він 35 років йшов до своєї посади, він просякнутий крючкотворством. Розумієте? А Луценко у нас політик. Якщо він не може вирішити питання зачистки політичних супротивників Порошенка, то що ж він може? Адже президент не вимагає від Луценка боротьби з корупцією, він вимагає у нього виконання конкретних завдань. І Луценко з цим не справляється. Хоча, ймовірно, в розмовному жанрі йому немає рівних.

Читайте також: Небоженко: Не варто називати партією БПП, Тимошенко даремно озирається (Відео-інтерв’ю)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE