Politerno > Україна і світ > Прихильники Саакашвілі протестують в аеропорту “Жуляни” в Києві (Відео)

Прихильники Саакашвілі протестують в аеропорту “Жуляни” в Києві (Відео)

  • 18 Листопада, 2017
  • 1446 Переглядів
  • 0

У Києві в аеропорту “Жуляни” активісти у військовій формі влаштували мирну акцію протесту проти депортації з України в Грузію трьох грузинських журналістів і ветерана АТО Вано Надирадзе.

Більшість протестуючих – прихильники екс-голови Одеської обласної державної адміністрації, засновника політичного об’єднання “Рух нових сил” Міхеїла Саакашвілі з наметового містечка під будівлею Верховної Радий України.

Зараз на території аеропорту знаходяться щонайменше 20 осіб: всі учасники протесту розмістилися на невеликих спальних мішках в залі “Терміналу А” і встановили кілька невеликих наметів.

За їхніми словами, вони не підуть звідси, поки українська влада не виконає їхні вимоги.

Крім того, активісти запевняють, що не зупинятимуть літак з грузинами на борту, але зроблять все можливе, щоб ветерана АТО і журналістів не депортували.

Як підкреслили учасники протесту, у них є інформація, що затримані грузинські журналісти разом з ветераном АТО з Грузії зараз знаходяться в одному з терміналів, можливо, на другому поверсі будівлі. Тим часом працівники аеропорту стверджують, що ніякої подібної інформації не отримували.

Як повідомлялось, 17 листопада екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі заявив, що спецназ викрав з дому журналіста провідної грузинської телекомпанії Руставі-2 Тамаза Шашвіашвілі і двох його друзів. У свою чергу, нардеп Юрій Дерев’янко повідомив, що невідомі також схопили і повезли у невідомому напрямку грузинського добровольця АТО Вано Надірадзе.

Сьогодні, 18 листопада, СБУ повідомила про видворення з України восьми громадян Грузії.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE