Politerno > Україна і світ > ГПУ відкрила справу проти керівника Фонду держмайна – той заявив про політичну гру

ГПУ відкрила справу проти керівника Фонду держмайна – той заявив про політичну гру

  • 23 Листопада, 2017
  • 1484 Переглядів
  • 0

Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження щодо незаконної приватизації частини будівлі Міністерства агрополітики, одним з підозрюваних в якому є керівник Фонду державного майна Віталій Трубаров.

Про це повідомив на своїй сторінці у  Facebook генеральний прокурор Юрій Луценко.

Як повідомив Луценко, цей злочин було скоєно в січні 2013 року.

“Історія типова для тих часів відвертого дерибану. Міністр і його протеже вирішили створити пивний ресторан прямо в приміщенні міністерства на Хрещатику. Звичайно – задарма”, – розповідає він.

За даними генпрокурора, злочинці діяли через схему оренди з правом приватизації за умови поліпшення приміщення.

“Звичайно, ремонтні роботи були лише на папері. І потрібні були ці папери для підписання незаконної угоди про купівлю – продаж державного приміщення приватному ТОВ”, – пояснює він.

За словами Луценка, саме Трубаров, який тоді керував київським відділення ФДМ, не провів передбачених заходів контролю і підписав незаконний договір.

Голова ГПУ повідомив, що 22 листопада Трубарова допитали.

“Ще вчора він мав би бути затриманий. Але закон передбачає передачу такої справи і готової підозри в НАБУ. Що і зроблено. Оперативності і удачі колегам”, – пише Луценко.

У свою чергу Віталій Трубаров, який став фігурантом кримінальної справи Генпрокуратури, стверджує, що ні в чому не винний.

Про це він написав також написав у Facebook.

“Щодо заяви Генерального прокурора Юрія Луценка про нібито порушення при приватизації частини приміщення МінАПК. Це ніщо інше, як політична гра оточення генерального прокурора напередодні прозорої і конкурентної приватизації, яка не всім подобається, але яка відбудеться в наступному році”, – заявив в.о. голови ФДМ.

Він зазначив, що майно, про яке йдеться у справі, належало державному підприємству, органом управління якого було МінАПК, та не було заборонено до приватизації.

Трубаров нагадав, що у 2011 році цілком законно був підписаний договір оренди державного нерухомого майна. Орендар мав право здійснювати невід’ємні поліпшення об’єкту, а також приватизувати майно. Тож київське відділення ФДМ, яке він тоді очолював, правомірно уклало договір купівлі-продажу цього майна.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE