Politerno > Україна і світ > “МВС ЛНР” захопило “генпрокуратуру” – там зізналися, що “екс-прем’єр” Ципкалов був закатований

“МВС ЛНР” захопило “генпрокуратуру” – там зізналися, що “екс-прем’єр” Ципкалов був закатований

  • 23 Листопада, 2017
  • 1596 Переглядів
  • 0

Геннадій Ципкалов

22 листопада співробітники “МВС ЛНР” спільно зі “спецназом ДНР” Витязь взяли штурмом будівлю “прокуратури ЛНР” у Луганську.

Так зване “МВС” терористичної “ЛНР” заарештувало всіх співробітників так званої прокуратури “ЛНР”. Під арешт потрапили понад 20 осіб, зокрема і самопроголошений генпрокурор “ЛНР” Віталій Подобрий і військовий прокурор “ЛНР” Сергій Рахно”, а також їхні заступники.

Як інформують ЗМІ, людей повели у будівлю “Народної ради “ЛНР”. Нині це приміщення заблоковане – його використовують працівники “МВС “ЛНР” у власних цілях.

Крім того, російські ЗМІ повідомляють, що “МВС “ЛНР” і “спецпризначенці “ДНР” “Витязь” проводили штурм генеральної прокуратури “ЛНР” спільно.

Так звані співробітники прокуратури були заарештовані після того, як голова “МВС “ЛНР” Ігор Корнет запропонував ватажкові “ЛНР” Ігорю Плотницькому видати йому головного прокурора, військового прокурора та їхніх заступників.

Крім цього, Плотницький відмовився віддати Корнету на його вимогу так званого керівника адміністрації “ЛНР” Ірину Тейцман, начальника служби урядової безпеки “МВС “ЛНР” Євгена Селіверстова і голову ДТРК “ЛНР” Анастасію Шуркаєву.

Як повідомляє Hromadske, слідчий так званої “генеральної прокуратури ЛНР” Олексій Олійник зізнання у “міністерстві державної безпеки ЛНР”, що колишній так званий прем’єр-міністр терористичної організації “ЛНР” Геннадій Ципкалов, якого звинуватили в спробі здійснення “державного перевороту”, помер від катувань.

Він назвав ім’я “прокурора”, який наказав сфальсифікувати результати судмедекспертизи.

За словами Олійника, на тілі Ципкалова залишилися сліди катувань.

Як відомо, що 24 вересня 2016 року у “ЛНР” заявили про самогубство затриманого за спробу “державного перевороту” Геннадія Ципкалова. Тоді повідомлялося, що він здійснив повішення.

Як повідомлялось, конфлікт між лідером так званої ЛНР Плотницьким і главою МВС “республіки” Корнетом, за даними місцевих сайтів, тривав давно, однак у гарячу фазу вийшов протягом останніх кількох тижнів.

Плотницький звинуватив Корнета у “віджимі” будинку, який належав сім’ї колишнього власника футбольного клубу “Заря” (Луганськ). Проти “міністра” порушили справу і змусили виселитися з будинку, у якому він мешкав впродовж попередніх трьох років.

Сам “голова МВС” не промовчав і у відповідь звинуватив Плотницького у вбивстві колишнього “прем’єра ЛНР” Геннадія Циплакова, якого у вересні 2016 року звинуватили в спробі “державного перевороту”, а згодом знайшли повішеним у камері.

Подробиці конфлікту між Корнетом та Плотницьким в статті Центр “Центр Луганська захоплений, Плотницкий обіцяє “нейтралізацію”. Що насправді відбувається в “ЛНР” (Відео)“.

Плотницький відправив Корнета у відставку, однак той відмовився йти з посади. “Глава МВС ЛНР” заявив, що його звільнення було інспіроване “високопоставленими представниками органів влади” через його “принципову позицію”. Він оточив своє відомство в центрі окупованого Луганська озброєними людьми та військовою технікою.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE