Politerno > Україна і світ > Інтерпол більше не шукає “лісника Януковича”

Інтерпол більше не шукає “лісника Януковича”

  • 23 Листопада, 2017
  • 1453 Переглядів
  • 0

Керівника Державного агентства лісових ресурсів часів президентства Януковича Віктора Сівця зняли з розшуку по лінії Інтерполу через відмову Печерського райсуду Києва у його арешті.

Про це повідомив заступник генерального прокурора Євген Єнін у коментарі Укрінформу.

“Це рішення комісії контролю за файлами Інтерполу. Причина – “найгуманніший суд у світі”, який свого часу відмовив органу слідства в застосуванні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Відповідно Сівець цим скористався і оскаржив червону картку”, – зазначив Єнін.

Окрім того, Інтерпол зняв з розшуку дружину Сівця – громадянку РФ Марину Журавльову.

Віктор Сівець очолював Державне агентство лісових ресурсів України з січня 2011 по березень 2014 року, коли при владі був президент-утікач Віктор Янукович.

Нагадаємо, що Генеральна прокуратура України повідомила про підозру колишньому голові Державного агентства лісових ресурсів Віктору Сівцю і його дружині у легалізації незаконних доходів і отриманні хабарів.

За версією слідства, Сівець у змові зі своєю дружиною в 2011-2014 рр. систематично отримували хабарі від іноземних компаній за отримання можливості закупівлі в Україні деревини і лісопродукції на загальну суму понад 140 млн грн.

Читайте також: ГПУ: Інтерпол не надав пояснень причин зняття з розшуку Януковича і Ко (Відео)

Як повідомлялось, Верховний Суд без повідомлення прокуратури прийняв рішення закрити всі справи проти наближеного до екс-президента Януковича колишнього народного депутата і бізнесмена Юрія Іванющенку. Це зроблено саме перед продовженням санкцій ЄС щодо арештованих активів Януковича і його отчення.

8 листопада стало відомо, що Європейський суд загальної юрисдикції скасував санкції щодо Юрія Іванющенка.

На початку травня Інтерпол зняв з розшуку Януковича і деяких наближених до нього осіб, як стверджують в ГПУ, не надавши пояснень.

Як відомо, Інтерпол зняв з міжнародного розшуку екс-главу Національного банку України Сергія Арбузова, Едуарда СтавицькогоАндрія Клюєва.

Читайте також: Порошенко заради збереження влади готовий піти на змову з попередниками

або Януковича більше не розшукує Інтерпол, а його особистий “завгосп” працює в Україні – Ігор Луценко

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE