Politerno > Тернопільщина > Екологи Тернопільщини проти альтернативних котелень від Надала (Відео)

Екологи Тернопільщини проти альтернативних котелень від Надала (Відео)

  • 7 Грудня, 2017
  • 1931 Переглядів
  • 0

Сьогодні в тернопільському обласному управлінні екології відбулося засідання громадської ради при управлінні екології і природніх ресурсів Тернопільської ОДА. На порядку денному було лише одне питання: як врятувати тернополян від торф’яної напасті, яку хочуть запусти у котельнях.

Як повідомляє “Про все“, про надприбутки родини мера Тернополя, заробітчан з партії “Свобода” і т. п. мова не йшла.

На засідання прийшли небайдужі мешканці файного міста, депутати Тернопільської міської ради Юрій Штопко та Віктор Генсерук (обоє від “Самопомочі”). На початку засідання голова громадської ради Степан Вандзюк зачитав замітку із сайту “Про все” про виклик, який очікує екологів та громадськість Тернополя.

Читайте також: Депутати послухали Надала і проігнорували громадські слухання по торфяним котельням

Далі слово мали еколог Олександр Філь, громадська активіст Юлія Мамчак, голова екологічного клубу “Медобори” Іван Герц, Галина Проців та інші.

Зазначається, що громадська рада одноголосно стала на сторону тернополян. У ході засідання люди озвучували неймовірні факти порушень “торф’яними заробітчанами”. Вони тричі подавали вже документації на погодження до обласної екології. двічі їм відмовлено. Правда, тепер “торфове лоббі” має схвальний відгук із Держпродспоживслужби, яку очолює Василь Хомінець. Правда, колишнього голови облради тоді не було на роботі і “підмазав” таке ганебне рішення його заступник із символічним прізвищем Безрукий.

Найважливішим у цьому засіданні була інформація, що ініціативні тернополяни подають судові позови проти діяльності таких “торф’яних чорнобилів”. Правда, змушені це робити в столиці за місцем реєстрації фірми-відповідача.

Читайте також: Сергій Надал вважає громадські слухання тернополян щодо торфяних котелень – нелегітимними (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE