Politerno > Україна і світ > Тимошенко – президент, Саакашвілі – прем’єр: Небоженко оцінив шанси

Тимошенко – президент, Саакашвілі – прем’єр: Небоженко оцінив шанси

  • 14 Грудня, 2017
  • 1553 Переглядів
  • 0

Як тільки закінчиться президентський термін Петра Порошенка, відразу відпаде необхідність в Саакашвілі, тому прем’єр-міністром він ніяк не пройде.

Таку думку в коментарі InfoResist висловив український політолог, директор соціологічної служби “Український барометр” Віктор Небоженко.

Як вважає експерт, заяви Саакашвілі про прем’єрство – це домовленості, які можуть бути з ким завгодно.

“Там Коломойський, там Тимошенко, легендарний Хомутинник, який тихо сидить в кущах. Це звичайно не відноситься до Народного фронту і БПП. Але всі інші, включаючи Оппоблок, Бойка, Ахметова, Льовочкіна, можуть зараз грати з цим. Він не на самовисуванні. Ось, що я хочу сказати. Справа не тільки в домовленості з Тимошенко, а грубо кажучи, з усіма, крім правлячого блоку. Все в його довірі, його активності, тому що це повністю навантажує і доводить до відчаю президента Порошенка, якому не вистачає більше часу, крім як на боротьбу з Саакашвілі. І це подобається багатьом. Це добре видно. Вони всі насолоджуються. Те, що не можуть зробити вони, брудну роботу, робить за них Саакашвілі”, – сказав політолог.

Читайте також: Небоженко про подарунок Києва президенту Путіну під Новий рік

Небоженко також зазначив, що Саакашвілі прем’єр-міністром ніяк не проходить, тому що парламент ніколи це не підтримає.

“Це такий троллінг Порошенка і спроба якогось збору опозиційних сил. Кому потрібен зараз президент після Порошенка? Ви вибачте. Навіщо потрібен прем’єр-міністр? Він не може, це всі прекрасно розуміють, що він не пройде в парламент не тому що там багато ворогів, а тому що там немає друзів”, – заявив політолог.

При цьому експерт додав, що при владі завжди будуть представники провідних ключових сил.

Ще раз повторюю, він інструмент тиску, він майданчик для висловлення невдоволення, він зовнішній засіб побиття Порошенка“, – сказав Небоженко.

За словами політолога, прем’єрство Саакашвілі неможливе і в тому випадку, якщо президентом стане Юлія Тимошенко.

“Тільки майбутній парламентарій, який збирається правити країною без Порошенка найближчі 5 років. Але як тільки зникає Порошенко, відразу відпадає необхідність в Саакашвілі. От і все. Це ж всі розуміють. Про якого прем’єр-міністра йдеться. Він і Одесу назад не отримає. Хіба що, може бути, йому віддадуть посаду губернатора Київської області. Вони вже багато разів знайшли собі хто кого, але без Порошенка вони, звичайно, цього зробити не можуть. Я розумію бажання показати зв’язку Тимошенко і Саакашвілі, але мова йде і про багатьох інших… окрім Порошенка. І коли кажуть, що все, що він робить, це погоджено з Порошенком, то вони глибоко помиляються. Ці люди чомусь ненавидять один одного, хтось із них грузин, а хтось не грузин. Так буває”, – резюмує Небоженко.

Як повідомлялось, раніше Михайло Саакашвілі заявив про бажання стати мером Одеси, але після того, як попрацює прем’єр-міністром.

Читати також: По кому дзвонить Цокол. Що означає рішення Печерського суду по Саакашвілі для Порошенка і України

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE