Politerno > Україна і світ > Перекладача-шпигуна Єжова арештували на 60 днів – подробиці (Відео)

Перекладача-шпигуна Єжова арештували на 60 днів – подробиці (Відео)

  • 22 Грудня, 2017
  • 1344 Переглядів
  • 0

Шевченківський райсуд Києва обрав Станіславу Єжову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів.

Про таке рішення судді  Віталія Циткіча журналістам розповів адвокат Володимир Шпирук.

За його словами, досудове слідство триватиме до 17 лютого. Він додав, що будуть вивчатися матеріали, які були вилучені у Єжова під час обшуків.

Цю інформацію підтвердила речник генпрокурора Лариса Сарган.

Перед засіданням журналісти мали змогу побачити підозрюваного. Він перебував у скляному кубі та намагався мати спокійний вигляд. У руках тримав клопотання прокуратури щодо обрання йому запобіжного заходу.

Згодом, представників преси попросили залишити залу засідань – суддя ухвалив подання прокурорів, які боялись розголосу матеріалів досудового слідства, серед яких електронні адреси, через які Єжов міг передавати інформацію, тощо.

На відкритій частині засідання на запитання суддів Єжов відповідав російською мовою. На анкетне запитання про громадянство – підозрюваний сказав, що має українське громадянство, а от на запитання про національність відповів – “росіянин”.

Медійники ставили перекладачу Єжову запитання щодо його співпраці з російськими спецслужбами, але він не давав відповідей на жодне запитання – ані на запитання українською мовою, ані на запитання англійською. Відреагував лише на запитання журналіста ТСН:

– Do you speak English? (Ви говорите англійською?)

– No (Ні).

Адвокат наполягає, що його підзахисний провину не визнає.

Шпирук зазначив, що Єжов у шоковому стані. Він не говорить, каже адвокат.

Станом на 17:45 Єжова вивезли із Шевченківського суду.

Єжова підозрюють у державній зраді – ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу.

Така стаття передбачає лише арешт.

Як повідомлялось, 20 грудня Служба безпеки України затримала на робочому місці чиновника секретаріату Кабміну, який передавав російським кураторам інформацію про діяльність українського уряду. ЗМІ з’ясували, що йдеться про Станіслава Єжова – заступника керівника протоколу прем’єр-міністра.

СБУ кілька місяців “вела” його за згодою прем’єр-міністра Володимира Гройсмана для документування контактів Єжова з російськими спецслужбами.

За даними СБУ, затриманий інформував спецслужби Росії про зарубіжні поїздки і переговори прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE