Politerno > Україна і світ > НАБУ провело обшуки у помічників “радикала” Мосійчука

НАБУ провело обшуки у помічників “радикала” Мосійчука

  • 22 Грудня, 2017
  • 1517 Переглядів
  • 0

Сьогодні, 22 грудня, детективи Національного антикорупційного бюро провели обшуки у помічників народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука.

Про це УП повідомили у НАБУ.

“Детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури здійснюють слідчі дії (обшуки) за адресами мешкання осіб, наближених до народного депутата України”, – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що підставою для обшуків стала інформація, що вказані особи можуть зберігати документи та інші докази ймовірного кримінального правопорушення за фактом вчинення нардепом злочинів, передбачених ст.366-1 (“Декларування недостовірної інформації”) та ч.3 ст.368-2 (“Незаконне збагачення”) Кримінального кодексу України.

“Досудове розслідування за даними фактами детективи НАБУ здійснюють з листопада 2016 року”, – підсумували у НАБУ.

Сам Ігор Мосійчук заявляє, що Національне антикорупційне бюро проводить обшуки у його оточення через орендований будинок.

Про це він написав у Facebook, коментуючи обшуки, які тривають 22 грудня від ранку.

“З самого ранку НАБУ проводить обшуки вдома у моїх помічників і друзів. Зокрема, у Валерія Дзюбенка, який врятував мене під час замаху. Слідчі дії почали проводити саме у той день, коли я поїхав на рекомендовану лікарями реабілітацію”, – зазначив депутат.

“Обшуки стосуються будинку, який я орендую і в якому я проживаю. Нібито я не вніс його у декларацію. Насправді, це абсолютна маніпуляція: я в’їхав у цей будинок у січні 2017 і наступного року, згідно з законом, занесу його у декларацію”, – заявив Мосійчук.

“До того ж, справу порушено ще рік тому, у 2016 році. Очевидно, зараз хтось вважав за потрібне дати їй хід”, – додав він.

Мосійчук вважає, що це – примушення до того, щоб він і фракція “Радикальної партії Олега Ляшка” підтримали забаганки “антикорупціонерів” і їхніх “закордонних покровителів”.

“Ухвалу суду про обшуку виніс суддя Бобровник, якого раніше впіймали на хабарі. Він абсолютно підконтрольний НАБУ. Крім того, у мене є з ним конфлікт інтересів. Отже, ухвала – незаконна”, – заявив нардеп.

“Окрім цього, під час сьогоднішніх слідчих дій детективи допустилися ряд порушень законів України і ми оскаржемо їх в суді”, – додав він.

Мосійчук вважає ці дії “помстою заступника директора НАБУ Гізо Углави” за свою “принципову позицію” щодо Міхеіла Саакашвілі.

“Також я неодноразово вказував на порушення КПК детективами НАБУ під час засідань комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, де я є першим заступником голови”, – додав він.

“Нам нічого боятись, я готовий дати відповідь на всі питання детективів. Але я вимагаю від керівництва НАБУ припинити тиск на мене, моїх друзів, помічників і мою родину. НАБУ має працювати виключно по закону або не працювати взагалі!”, – заявив нардеп.

Як повідомлялось, Ігор Мосійчук заявив, що звільнення лідера “Руху Нових сил” Михайла Саакашвілі – це “надсерйозний публічна ляпас” президенту України Петру Порошенку і генпрокурору Юрію Луценку, а вказівка ​​звільнити лідера партії “Рух Нових сил”, екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі надійшло з-за кордону.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE