Politerno > Україна і світ > Мосійчук переконаний, що рішення суду по Саакашвілі написане за межами України

Мосійчук переконаний, що рішення суду по Саакашвілі написане за межами України

  • 12 Грудня, 2017
  • 1532 Переглядів
  • 0

За словами нардепа від Радикальної партії Ігоря Мосійчука, звільнення лідера “Руху Нових сил” Михайла Саакашвілі – це “надсерйозний публічна ляпас” президенту України Петру Порошенку і генпрокурору Юрію Луценку.

Про це нардеп написав на своїй сторінці у Facebook.

Мосійчук вважає, що вказівка ​​звільнити лідера партії “Рух Нових сил”, екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі надійшло з-за кордону.

“Твердо переконаний, що сьогоднішнє рішення Печерського суду по Саакашвілі написано за межами української держави! Чекаємо наслідків! »- заявив Мосійчук.

За його словами, звільнення Саакашвілі – це “надсерйозне публічна ляпас” президенту України Петру Порошенко і генеральному прокурору Юрію Луценку.

Як повідомлялось, 11 грудня у Печерському райсуді розпочалося засідання щодо обрання запобіжного заходу затриманому лідерові “Руху нових сил” Міхеілу Саакашвілі. Суддя винесла рішення – відпустити Саакашвілі на час слідства з-під варти.

Лідер фракції “Батьківщина”, під час засідання, запропонувала взяти на поруки лідера “Руху нових сил” Міхеіла Саакашвілі, якому обирають міру запобіжного заходу у Печерському суді Києва.

Правоохоронці затримали лідера “Руху нових сил” Міхеіла Саакашвілі 8 грудня, ввечорі, на квартирі діючого поліцейського.

Як повідомлялось, 5 грудня співробітники СБУ спільно з Генеральною прокуратурою перший раз затримали екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі.

На вулиці Трьохсвятительській в Києві, де стояв заблокований автомобіль із затриманим Михайлом Саакашвілі, його прихильники почали зводитити барикади зі сміттєвих баків, гілок, дощок та інших підручних матеріалів.

Через якись час Міхеіла Саакашвілі його прибічники витягнули з машини правоохоронців.

Також стало відомо, що відкрито справу проти нардепів, які заважали затримувати Саакашвілі. Луценко у Раді назвав імена 8 нардепів, яких перевірять через втечу Саакашвілі

Генпрокуратура оголосила Саакашвілі в розшук. Також генпрокурор закликав Саакашвілі з’явитися до слідчого СБУ вранці 6 грудня на 09:00.

Також, Генеральна прокуратура передала до голови Національної поліції України постанову про оголошення в розшук Міхеіла Саакашвілі.

Саакашвілі звинувачують за ч.1 ст.256 Кримінального кодексу (сприяння учасникам злочинних угруповань), а саме – отримання грошей від Сергія Курченка.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив на брифінгу, що Михайло Саакашвілі був затриманий за співпрацю із збіглим олігархом Сергієм Курченко. Нібито Курченко спонсорував останні акції протесту Міхо в Києві, на що виділив 500 тис. Доларів.

На оприлюднених плівках людина, яка нібито є соратником Саакашвілі розповідає людині, яка нібито є помічником олігарха-втікача Сергія Курченка, розповідає, що прибуття Саакашвілі в Україну і його перехід через кордон обійшовся у $300 тисяч.

Згодом Генеральна прокуратура оприлюднила запис начебто розмови екс-президента Грузії Міхаіла Саакашвілі і Сергія Курченка.

6 грудня, Печерський суд Києва заарештував соратника Михайла Саакашвілі Северіона Дангадзе на 60 діб без альтернативи внесення застави ‬(ст. 110, ч.2, що не передбачає альтернативи застави).

Відомо, що Михайло Саакашвілі оголосив голодування.

Читайте також: “Саакашвілі не знаю і знати не хочу. А ось з Порошенком ми знайомі і дуже навіть добре” – Курченко

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE