Politerno > Україна і світ > Судом над Саакашвілі Порошенко ганьбить Україну – Тимошенко (Відео)

Судом над Саакашвілі Порошенко ганьбить Україну – Тимошенко (Відео)

  • 12 Грудня, 2017
  • 1526 Переглядів
  • 0

Такою судовою розправою над екс-президентом Грузії Міхеїлом Саакашвілі, яка зараз відбувається в Печерському райсуді м. Києва, президент Петро Порошенко ганьбить всю Україну.

Про це лідер партії “Батьківщина” заявила журналістам під час перерви в судовому засіданні з обрання запобіжного заходу Міхеїлу Саакашвілі.

Юлія Тимошенко повідомила, що приїхала до суду підтримати екс-президента Грузії та його дружину Сандру, оскільки пам’ятає, як “моя донька сиділа в такому самому абсолютно упередженому суді, з такими ж упередженими прокурорами”.

“Я співчуваю екс-президенту Грузії, який все своє президентське життя і в найтяжчі часи захищав і зараз захищає Україну, а українська влада так з ним зараз поводиться”, – обурилася лідер “Батьківщини”.

Вона зазначила, що наразі в Україні існує два суди.

“Один суд – це просто судилище, яке зараз тут відбувається. Це абсолютно безпринципна річ, це суд без мотивації, усі речі у справі сфальшовані. А є і другий суд – народний. Це те, як судить народ України чинного президента Петра Порошенка, який організував цю виставу і показує її всьому світу. Такими судовими, прокурорськими розправами Порошенко не себе ганьбить, він ганьбить всю Україну”, – заявила політик.

Юлія Тимошенко упевнена, що в майбутньому над тими високопосадовцями, які так принижують нашу державу своїми безправними та безпідставними процесами проти Міхеїла Саакашвілі, обов’язково буде суд.

Лідер “Батьківщини” також зазначила: якщо в Україні є справжній суд, то зараз Саакашвілі мають відпустити з-під варти додому, без будь-яких домашніх арештів.

“Треба просто звільнити людину, над якою відбувається сьогодні така політична наруга”, – наголосила парламентарій.

Юлія Тимошенко, як і низка народних депутатів, висловила готовність взяти на поруки Міхеїла Саакашвілі.

Окрім того, виступаючи в Печерському суді, лідер “Батьківщини” попросила суд не застосовувати жодного запобіжного заходу щодо Міхеїла Саакашвілі.

За словами політика, на цей судовий процес зараз дивиться весь світ: «Цей процес є маркером, лакмусовим папірцем, чи є в Україні після двох революцій верховенство права, справедливі суди, чи є незаангажовані прокурори, які служать Конституції. Чи здатні ми сьогодні захистити те, проти чого на двох революціях поставав український народ».

“Сьогодні тут розглядається не лише справа Саакашвілі. Тут розглядається справа України!” – наголосила Юлія Тимошенко.

Нагадаємо, що у суботу, 9 грудня, Юлія Тимошенко звернулася до президента Петра Порошенка з вимогою негайно звільнити Саакашвілі.

“На 4-му році свого правління Ви стали одночасно президентом, прокурором, парламентом, урядом, судом і генпродюсером усіх телеканалів. І тепер Ви кидаєте за ґрати своїх опонентів – так, як це робив Янукович. Згадайте, чим все завершилося. Ростов не гумовий”, – зазначила вона у своїй заяві.

Під час засідання суду, лідер “Батьківщини” запропонувала взяти на поруки лідера “Руху нових сил” Міхеіла Саакашвілі, якому обирають міру запобіжного заходу у Печерському суді Києва.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE