Politerno > Україна і світ > У Порошенка майже немає шансів переобратися на другий термін, в лідерах Тимошенко – політологи

У Порошенка майже немає шансів переобратися на другий термін, в лідерах Тимошенко – політологи

  • 23 Грудня, 2017
  • 1599 Переглядів
  • 0

Політичні підсумки 2017 року полягають в тому, що Петро Порошенко не має шансу виграти наступні президентські вибори.

Як повідомляє власний кореспондент UAINFO, таку думку у п’ятницю, 22 грудня, висловили політичні експерти на підсумковій за рік прес-конференції в ІА “Інтерфакс”.

“Перший підсумок: за результатами 2017 року у президента Порошенка немає шансів переобратися на другий термін. Майже немає. Другий підсумок: на цей момент президент Петро Порошенко став кульгавою качкою”, – заявив Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

Він закликав звернути увагу на результати 4 хвиль місцевих виборів у ОТГ, які відбулися упродовж року: “Вибори в ОТГ – це і є соціологія. І за цією соціологією – подобається це комусь чи не подобається – перше місце займає “Батьківщина”, друге БПП”.

Політичний експерт Костянтин Матвієнко нагадав: за результатами 4 хвиль місцевих виборів у політичної сили Юлії Тимошенко – 28% від депутатів, висунутих партіями, а у БПП – лише 18%.

Читайте також: Тимошенко випереджає Порошенка у президентському рейтингу – КМІС

Матвієнко підкреслив, що результати місцевих виборів підтверджуються останніми соціологічними дослідженнями.

“За даними групи “Рейтинг”, якби *вибори президента відбувалися найближчим часом, у другому турі Юлія Тимошенко перемагає Порошенка з відривом десь у 6%. Станом на сьогодні: **у *Тимошенко 27% підтримки, у Порошенка – лише 21%”, – навів дані досліджень Матвієнко.

Вадим Карасьов підтвердив: “В лідерах залишається Юлія Тимошенко. Багато людей хочуть, щоби хтось прийшов і навів порядок. І тому вважають, що це може зробити тільки лідер “Батьківщини”.

Директор соціологічної служби “Український барометр” Віктор Небоженко зазначив, що в опозиційній палітрі у 2017 році відбувся злам: “Якщо у 2015 і 2016 президент добре виглядав на фоні Юлії Тимошенко і “Батьківщини”, то цього року збергіється стійка тенденція, що Тимошенко має достатньо високі рейтинги, вищі, ніж у президента”.

“Той факт, що “Батьківщина” вийшла на такі високі позиції, свідчить про те, що в Україні можливі історично довгі партії, на довгі лідерські дистанції. І погано, коли з’являються політичні проекти на один сезон, а потім щезають і не несутьвідповідальності за свої дії”, – сказав Віктор Небоженко.

Читайте також: Тимошенко лідирує ще в одному президентському рейтингу (Інфографіка)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE