Politerno > Україна і світ > В Україні сьогодні проходять вибори в 51 ОТГ

В Україні сьогодні проходять вибори в 51 ОТГ

  • 24 Грудня, 2017
  • 1434 Переглядів
  • 0

Сьогодні, 24 грудня, пройдуть вибори у 51 об’єднаній територіальній громаді.

Про це повідомляє прес-служба ЦВК.

Відповідне рішення раніше було прийнято Центрвиборчкомом.

Дані вибори будуть першими в цих об’єднаних територіальних громадах (ОТГ).

До складу 51 ОТГ увійшли 256 місцевих рад (7 міських, 19 селищних та 30 сільських). Зокрема, у Вінницькій області такі вибори відбудуться в 1 об’єднаній територіальній громаді, у Волинській області – в 1 ОТГ, у Дніпропетровській області – в 3 ОТГ, у Запорізькій області – в 2 ОТГ, в Івано-Франківської області – в 3 ОТГ, у Київській області – в 3 ОТГ, у Львівській області – в 2 ОТГ, у Миколаївській області – в 7 ОТГ, в Одеській області – в 2 ОТГ, у Полтавській області – в 7 ОТГ, у Рівненській області – в 1 ОТГ, у Сумській області – в 1 ОТГ, у Херсонській області – в 2 ОТГ, у Хмельницькій області – в 6 ОТГ, у Черкаській області – в 2 ОТГ, у Чернівецькій області – в 4 ОТГ, у Чернігівській області – в 4 ОТГ.

За  попередніми підрахунками, у зазначених виборах зможуть взяти участь понад 356,5 тис. виборців.

Загальна сума, яка була передбачена затвердженим ЦВК Розподілом субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на підготовку і проведення перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів 24 грудня 2017 року, становить 10 млн 805 тис. 800 гривень.

Нагадаємо, що раніше, 29 жовтня, в Україні пройшли вибори в 201 об’єднаної територіальної громади.

За даними ЦВК, серед партій перемогла ВО “Батьківщина”.

Експерти прокоментували результати виборів в ОТГ. За їх даними “Батьківщина” є беззаперечним лідером за результати 4 хвиль місцевих виборів в ОТГ, які відбулися в Україні упродовж року.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE