Politerno > Тернопільщина > У Тернополі створять єдину транспортну компанію?

У Тернополі створять єдину транспортну компанію?

  • 27 Грудня, 2017
  • 1383 Переглядів
  • 0

В “Єдиній системі петицій України” зареєстровано три петиції щодо роботи громадського транспорту в Тернополі.

Мешканці міста нарікають на жахливий технічний стан транспортних засобів, недотримання водіями розкладу руху і нехтування правил дорожнього руху тощо.

Як стверджує директор КП “Тернопільелектротранс” Андрій Мастюх, це все можна побороти, створивши у місті Єдину транспортну компанію, впевнений.

Читайте також: Скандал навколо “картки тернополянина” набирає обертів

“Вихід є – єдина транспортна компанія! З єдиними графіками руху, що важливо – це розташування на маршруті автобусів і тролейбусів з відповідним інтервалом. Єдиною системою управління, збирання виручки, проведенням ремонтів підготовкою до роботи на лінії. І беззбитковий тариф або виплата різниці компенсації між економічно обгрунтованим і фактичним тарифами. А головне – це взаємна повага між пасажирами і тими, хто надає транспортні послуги. Щоб ми навчились ставити себе на місце опонента. І кінець кінцем кожен повинен оплатити за отриману послугу. Не зважаючи, чи то пасажир, чи чиновник, який нараховує компенсацію. Не можна до транспорту відноситись за залишковим принципом. Це не тільки артерія життєдіяльності міста, це, перш за все, безпека та комфорт пасажирів”, – заявив Андрій Мастюх.

Як відомо, з 2 січня 2018 року проїзд у громадському транспорті Тернополя подорожчає.

Почне діяти диференційований тариф на проїзд, відповідно до якого, вартість квитків залежатиме від наявності картки тернополянина. Власники карток оплачуватимуть за проїзд за старими тарифами – 3 гривні у тролейбусі та 4 гривні у маршрутці. Пасажири, які не матимуть картки, оплачуватимуть за проїзд на 1 гривню дорожче – 4 гривні у тролейбусі та 5 гривень у маршрутці.

Відповідне рішення прийняли 20 грудня на засіданні виконкому.

Як повідомлялось, 27 вересня виконавчий комітет Тернопільської міської ради прийняв рішення: проїзд без картки тернополянина буде дорожчим.

Раніше в Тернопільській міській раді нарікали, що ректори університетів не сприяють у оформленні заяв щодо отримання студентами “Картки тернополянина” у своїх навчальних закладах.

Читайте також: Тернополянка стверджує, що “соціальна картка тернополянина” порушує Конституцію України

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE