Politerno > Тернопільщина > Близько 60 000 тернополян подали документи на виготовлення “Соціальної карти тернополянина”

Близько 60 000 тернополян подали документи на виготовлення “Соціальної карти тернополянина”

  • 27 Грудня, 2017
  • 2003 Переглядів
  • 0

Станом на 27 грудня майже 60 тисяч тернополян подали документи на виготовлення електронного проїзного квитка, при розрахунку яким вартість за проїзд у громадському транспорті Тернополя не зміниться.

Нагадаємо, з 2 січня 2018 року вартість проїзду у міському громадському транспорті зросте на 1 грн. для тих громадян, які сплачуватимуть готівкою. Наявність «Соціальної карти тернополянина» надасть змогу мешканцям їздити за дешевшим тарифом у громадському транспорті міста, відповідно 3 грн. у тролейбусах та 4 грн. у маршрутках.

Оформити «Соціальну карту тернополянина» можуть особи, які проживають, прописані чи офіційно працюють у Тернополі.

Документи на виготовлення карти приймають у Центрі надання адміністративних послуг, в управлінні соціальної політики Тернопільської міської ради, у навчальному закладі, об’єктах житлово-комунального господарства (за місцем проживання) та в оператора електронних систем міста за адресою вул. Чорновола, 1 (2 поверх). Також анкету-заяву можна подати онлайн на сайті https://fayna-karta.te.ua/

Як відомо, з 2 січня 2018 року проїзд у громадському транспорті Тернополя подорожчає.

Почне діяти диференційований тариф на проїзд, відповідно до якого, вартість квитків залежатиме від наявності картки тернополянина. Власники карток оплачуватимуть за проїзд за старими тарифами – 3 гривні у тролейбусі та 4 гривні у маршрутці. Пасажири, які не матимуть картки, оплачуватимуть за проїзд на 1 гривню дорожче – 4 гривні у тролейбусі та 5 гривень у маршрутці.

Відповідне рішення прийняли 20 грудня на засіданні виконкому.

Як повідомлялось, 27 вересня виконавчий комітет Тернопільської міської ради прийняв рішення: проїзд без картки тернополянина буде дорожчим.

Раніше в Тернопільській міській раді нарікали, що ректори університетів не сприяють у оформленні заяв щодо отримання студентами “Картки тернополянина” у своїх навчальних закладах.

Читайте також: Тернополянка стверджує, що “соціальна картка тернополянина” порушує Конституцію України

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE