Politerno > Україна і світ > Аваков і Яценюк розповіли, скільки отримали за свої частки “Еспресо”

Аваков і Яценюк розповіли, скільки отримали за свої частки “Еспресо”

  • 31 Грудня, 2017
  • 1450 Переглядів
  • 0

Дружина глави Міністерства внутрішніх справ Арсена Авакова Інна продала свою 40-відсоткову частку телеканалу “Еспресо” американській компанії за майже 2 мільйони доларів США, а лідер “Народного фронту” Арсеній Яценюк свою, 30-відсоткову частку каналу, за майже 1,5  млн.

Про це Аваков написав у своєму Twitter, а за Яценюка повідомила прес-секретар політика Ольга Лаппо.

“За 40% частку каналу за повністю прозорим і “білим” контрактом, що пройшов комплайнс в американському і українському банках моя дружина отримала на рахунок в українському банку 1 мільйон 953 тисячі 708 доларів”, – написав Аваков.

Він додав, що з цієї суми податкові виплати до бюджету складуть близько 9 мільйонів 700 тисяч гривень, а зміни майнового стану родини відобразить в електронній декларації за підсумком року.

“Вартість угоди з американською компанією ATMOSPHERE ENTERTAINMENT, INC., створеною у штаті Нью-Йорк, США, – 1 млн 465 тис 281 доларів США”, – написала Лаппо у Facebook.

За її словами, опціон на придбання 30-відсоткової частки у статутному капіталі ТОВ “Аста Фінанс” (юридичної особи, що володіє 100 % ТОВ “Голдберрі”, яке здійснює мовлення під логотипом “Еспресо”) було укладено ще 2013 року, а в результаті прозорого та публічного продажу цієї частки власності Яценюк сплатить до державного бюджету близько 7 млн грн податків.

Лаппо також повідомила, що Яценюк продав свою частку задля “уникнення спекуляцій про політизацію діяльності каналу”.

Як повідомлялось, в структурі власників телеканалу “Еспрессо” відбулися зміни. Арсеній Яценюк та Інна Авакова (дружина глави МВС Арсена Авакова, – прим.ред.) передали свої частки у власності каналу компанії з США Atmosphere Entertainment, кінцевим власником якої є громадянин України, син українського олігарха та нардепа Іван Жеваго.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE