Politerno > Україна і світ > У ДПСУ кажуть, що Порошенко перетинав кордон законно

У ДПСУ кажуть, що Порошенко перетинав кордон законно

  • 22 Січня, 2018
  • 1295 Переглядів
  • 0

Серед імен пасажирів не було ані президента, ані членів його родини, або інших відомих імен

Президент України Петро Порошенко на свята відвідував Мальдіви з приватною поїздкою законним способом – порушень при припиненні кордону не було.

Про це йдеться у відповіді Державної прикордонної служби України на інформаційний запит агентства “Інтерфакс-Україна“.

“Інформуємо вас, що всі процедури, пов’язані з перетином державного кордону вказаною особою, відбувалися відповідно до закону України “Про прикордонний контроль”, – йдеться у відповіді.

Раніше в прес-службі глави держави повідомляли, що Порошенко новий 2018 рік зустрічав удома, кілька днів провів в Івано-Франківській області та відвідав з приватною поїздкою Мальдіви.

“Цю поїздку він оплатив сам з власного рахунку задекларованих коштів, що буде відображено в його електронній декларації”, – відзначали в АП.

У розслідуванні журналістів проекту “Схеми” йшлося про те, що Порошенко з 1 по 8 січня провів різдвяну відпустку на Мальдівах. Він летів на приватному літаку разом із 7 пасажирами. Журналісти припускали, що вказані особи не проходили паспортний контроль та летіли під іншими іменами. За підрахунками “Схем”, президент витратив на відпустку щонайменше 500 тисяч доларів.

Як повідомлялось, з джерел видання “Страна” стало відомо, що Петро Порошенко і члени його сім’ї мають на руках так звані ДОП – документи оперативного прикриття.

“Гелетей (начальник Управління державної охорони Валерій Гелетей. – ред.) написав до СБУ листа під грифом “таємно”, що на адресу президента надходять погрози. На підставі цього листа СБУ виготовила ДОП – паспорти на вигадані імена. Цим займався департамент оперативно-технічних заходів СБУ”, – розповіло джерело.

Також в Управлінні державної охорони уникнули прямої відповіді на запит журналістів про те, чи забезпечували співробітники УДО охорону президента Петра Порошенка під час його таємного відпочинку на Мальдівських островах.

Читайте також: Слід Сороса і розворот “авіаносця”. Що означає потік критики Заходу на адресу Порошенка

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE