Politerno > Тернопільщина > Сороколіту, Навроцькому і Турському відмовлено у клопотанні щодо призупинення рішення ТВК по їх відкликанню

Сороколіту, Навроцькому і Турському відмовлено у клопотанні щодо призупинення рішення ТВК по їх відкликанню

  • 31 Січня, 2018
  • 1550 Переглядів
  • 0

Депутатам Тернопільської міської ради Івану Сороколіту, Ігору Турському та Роману Навроцькому відмовлено у задоволенні клопотання щодо призупинення рішення ТВК про звернення до вищого керівного органу ВО “Свобода” щодо відкликання їхніх депутатських мандатів.

На своїй сторінці у Facebook Іван Сороколіт так прокоментував рішення суду:

Дуже злі! Дуже!!!

У Тернополі судді адміністративного суду Осташ А.В. і Підлісна І.М. – не судді. 
Це, вибачте, актори в театрі ілюзій та імітації правосуддя. Безвільні маріонетки в руках «господарів» місцевого (містячкового!) режиму.

Нам (Турському, Сороколіту і Навроцькому) брутально, цинічно і по хамських відмовили у задоволенні дуже простого, чіткого і логічного клопотання щодо забезпечення позову. Йшлося зокрема про призупинення рішення ТВК (по сфальшованій «народній ініціативі» щодо відкликання депутатів) на час розгляду справи по суті.

Для тих, хто далекий від суддівсько-юридичної термінології пояснимо на простому прикладі: коли хтось в когось в незаконний спосіб «переписав» (вкрав) квартиру, підкупивши, до прикладу, нотаріуса/реєстратора, і ви намагаєтесь її повернути через суд, то вкрай важливо, щоб за той час, поки ви судитесь, злодії не зробили ще кілька перепродажів тої квартири. Тому першим ділом ви клопочите, щоб на час розгляду суду була судова заборона робити будь-які нові дії з тою квартирою. 
Так само і ми, допоки суд не розбереться чи «народне відкликання» сфальшоване чи правдиве, просили суд накласти заборони на подальші дії. Та суддя знаєте до чого додумався? Він аргументує відмову тим, що «наступний покупець вкраденої квартири» може бути обділений в своїх правах!

Важливий момент тут у тому, що правосуддя має бути однаково як справедливим, так і своєчасним.

Після багатьох «дивних» реакцій правоохоронної системи на дії місцевої влади, вже і не сильно здивовані, але все ж надіялись, що суддівська система здатна опиратись місцевій корумпованій владній машині і ухвалювати справедливі рішення.
Проте система вибудуваних залежностей все ще надто сильна. Це і виділені або обіцяні квартири, це і вже раніше «допущені» в роботі косяки, це і спільні «святкування», це і страх нагнати на себе гнів «місцевих владних авторитетів», це і майбутні привілеї. За оці всі та інші ниточки судді смикаються «містячковим режимом».

За логікою «шанованих» суддів Осташ та Підлісної, тепер можна фальшувати будь-яку ініціативу по відкликанню депутатів, які здатні протистояти мафії, а далі тернопільські судді цю підробку легалізують. Представники Феміди на замовлення завжди можуть написати багато «мудрого» тексту, де на чорне скажуть біле.

Це, зізнаємось, серйозний удар. Не по депутатах, в яких аморально злодії крадуть повноваження, а по судовій справедливості як такій. Суть правосуддя щезає. Будь-хто, будучи навіть тисячу разів правим, перетворюється судом на «терпилу». Ми бачимо як все прогнило. Нехай згодом держава не дивується, що протестні настрої зростають. Причому агресивні, злі і безжальні настрої.

АЛЕ!!!
Вкотре нагадуємо, що депутатський мандат – не якась сакральна цінність. Не самоціль. Це інструмент для реалізації змін! Якщо б мандат був для нас ціллю, то корумпована система міського голови і залежних від нього політиків та партій вже давно б знайшла на нас важелі впливу.

Рухаємось далі! Попереду багато роботи. Хто вболіває за нас і готовий долучатись до спільної роботи – давайтесь чути і слідкуйте за анонсами.
Ми разом знищимо ту гідру. Не вже. Але знищимо.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE