Politerno > Україна і світ > У МВФ назвали умови виділення траншу кредиту для України

У МВФ назвали умови виділення траншу кредиту для України

  • 1 Лютого, 2018
  • 1440 Переглядів
  • 0

У Міжнародному валютному фонді заявили, що умовою для перегляду програми розширеного фінансування та виділення траншу кредиту для України є ухвалення закону про Антикорупційний суд та приведення цін на газ до ринкового рівня.

Про це повідомив глава представництва МВФ в Україні Йоста Люнгман, передає “Інтерфакс-Україна”.

За його словами, метою впровадження ринкових цін на газ є уникнення штучної сегментації ринку окремо для домогосподарств і окремо для промисловості.

“Є певні умови, їх треба виконати. Це досяжні показники: сподіваємося на швидке їх виконання”, – сказав Люнгман

Він зазначив, що також необхідне утримання інфляції, позитивно оцінивши підвищення облікової ставки Нацбанком, збереження політики гнучкого обмінного курсу для підтримки конкурентоспроможності української економіки.

Люнгман додав, що наразі міжнародні резерви України зросли на $6,5 млрд – до $19 млрд, однак необхідно нарощувати їх і надалі – до $30 млрд, щоб забезпечити захист від зовнішніх шоків.

Крім того представник МВФ закликав у політиці підвищення зарплат орієнтуватися на зростання продуктивності праці, оскільки надмірне збільшення зарплат зашкодить стабільному зростанню.

Як повідомлялося, міністр фінансів Олександр Данилюк у Вашингтоні не зміг домовитися з МВФ про ціну газу на поточний опалювальний сезон.

МВФ категорично відмовився змінювати раніше погоджені з урядом України умови визначення ціни газу для населення на опалювальний сезон 2017-2018 років, який повинен привести до її підвищення на 17,6%.

Як повідомлялось, адміністрацію президента України запідозрили у тому, що вона стоїть за масової кампанією з поширення фейкових новин, що стосуються співпраці з МВФ та іншими міжнародними фінансовими інститутами.

Нагадаємо, директор Всевітнього банку, відповідальна за український напрямок, надіслала до Верховної ради та адміністрації президента лист, у якому попередила про неприпустимість ухвалення закону про Антикорупційний суд (АКС) у редакції, запропонованій президентом.

А 18 січня Євросоюз офіційно виступив із критикою на адресу Банкової через те, що президент подав законопроект про Антикорупційний суд (АКС), який суперечить обіцянкам Києва та рекомендаціям Венеціанської комісії.

Зокрема прес-секретар Фонду Джеррі Райс заявив, що Міжнародний валютний фонд очікує коригування законопроекту про Антикорупційний суд під час його підготовки до другого читання та закону про пенсійну реформу.

Раніше ми повідомляли, що організація по боротьбі з корупцією Transparency International просить президента України Петра Порошенка відкликати законопроект про антикорупційний суд.

Після вивчення положень законопроекту №7440 експерти дійшли висновку, що окремі його положення не відповідають рекомендаціям Венеціанської комісії.

Також ми інформували про те, що директор ЦПК (Центр протидії корупції) Віталій Шабунін завявив, що ОБСЄ не брала участі в розробці президентського законопроекту про Антикорупційний суд”.

Експерт ОБСЄ щодо судової реформи Олександр Водянніков підтвердив, що Організація з безпеки і співпраці в Європі не брала участі в розробці законопроекту про Антикорупційний суд, який було зареєстровано у Верховній Раді 23 грудня.

Детальніше по темі – в статті “Що заховано в законопроекті Порошенка про Антикорупційний суд“.

Читайте також: Слід Сороса і розворот “авіаносця”. Що означає потік критики Заходу на адресу Порошенка

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE