Politerno > Тернопільщина > В Тернополі скандал – Надал “кинув” “Батьківщину”, підставивши власну партію

В Тернополі скандал – Надал “кинув” “Батьківщину”, підставивши власну партію

  • 1 Лютого, 2018
  • 4075 Переглядів
  • 0

Як відомо, минулого тижня відбулося засідання Тернопільської територіальної виборчої комісії, під час якого було прийнято рішення про позбавлення мандатів трьох екс-“свободівців” Сороколіта, Турського і Навроцького. Що стосується депутатів від “Батьківщини”, то їх позбавляти мандатів деякі члени ТВК відмовились, підтримавши апеляції Віктора Дрозди, який чомусь вперто називає себе адвокатом (мабуть малось на увазі – Андрія Артимовича) і який за дивним збігом обставин очолює цю комісію.

Усім посвяченим у суть цієї давньої історії добре відомо, що план міського голови Сергія Надала полягав у тому, щоб за будь-яку ціну позбутися своїх колишніх однопартійців, при цьому залишити у своїй кишеньковій коаліції трьох ручних депутатів – екс-“батьківщинців”.

Партія ж “Свобода”, в лиці досить впливових політиків, розраховувала завести на місце трійці бунтарів більш дисциплінованих партійців.

Між “Батьківщиною” і “Свободою” давно склалось порозуміння з приводу обміну, позбавленими партійних квитків, порушниками партійної дисципліни. Адже, як відомо, “Свобода” позбавила членства в партії депутатів міськради Сороколіта, Турського і Навроцького зовсім не через голосування по Генплану, вони у той день взагалі були відсутніми у залі, а саме через порушення партійної дисципліни. У партії заявлялось навіть про підозри щодо трьох обранців у корупції. “Батьківщина” теж, передусім, виставляла  своїм екс-партійцям звинувачення у порушенні статуту партії і непослуху, та насамперед у питанні щодо голосування по Генплану.

Та яким би не був консенсус у даному питанні між керівниками обласних осередків обох партій, у процес постійно втручалась третя деструктивна сила. На кожному засіданні ТВК стабільно був присутнім Андрій Артимович, екс-керівник міської “Батьківщини” та “лігший” під міського голову депутат міськради. Ні для кого не було секретом, що за його спиною ховалось сором’язливе обличчя Сергія Надала. Якщо вірити екс-депутатам, то рядові члени ТВК уже принесли в “партійні каси” більше, ніж депутати. То що ж тоді перепало голові комісії? Подейкують, що очільник ТВК Віктор Дрозда на цьому процесі озолотився. Адже присутність трьох екс-“батьківщинців” у раді для мера була пріоритетною – вони “свої з потрохами”. Ну а те, що на “вирішення питань” Сергій Надал ресурсів не шкодує – давно й усім відомий в Тернополі факт.

І на заваді у нашого “великого комбінатора” не стала навіть рідна партія. Надалу настільки важливі “шкурні” питання, що заради них він готовий переступити через друзів, котрі, власне, і “зробили з нього людину”.

Тож під час засідання ТВК, завдяки її членам від “Громадянській позиції” і “Укропу”, голосів для відкликання екс-“свободівців” вистачило, а за екс-“батьківщинців” – ні.

Міський голова Тернополя зумів отримати на 100% те, що йому було потрібно. “Батьківщину”, як то кажуть в народі, “кинули”. І зробив це Сергій Надал, підставивши при цьому свою партію, адже це однозначно спричинить непорозуміння між двома ВО на найвищому рівні. Кажуть, питання вже на контролі у керівництві обох політсил.

Редакція не володіє всією повнотою інформації щодо вищевказаних досягнутих домовленостей між політичними силами, але якими б вони не були, очевидно, що “Батьківщина” дотримала слова, а “Свобода” (Надал все зробив, щоб так думали) повела себе як “дрібний шулер”. Саме так називає колись рідну партію, а тепер – “злу-мачуху” екс-депутат Іван Сороколіт.

Скоріше за все, “Батьківщина” тепер не даватиме голосів в ТВК для визнання новими депутатами наступних за списком “свободівців”. В раду не зайдуть члени “Свободи” Костюк, Фостик та Стукало. До речі, сьогоднішнє засідання ТВК з цього питання вже не зібралось через відсутність кворуму.

Зате Сергій Надал залишиться із залежними й контрольованими Андрієм Артимовичем, Петром Поврозником і Наталією Шоломейчук. Отож, пріоритети розставлені.

Тож чи є монолітною партія “Свобода”? Питання залишається відкритим, хоча факти говорять самі за себе.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE