Politerno > Україна і світ > Американські лобісти найнялися допомагати у цькуванні антикорупціонерів – Лещенко (Відео)

Американські лобісти найнялися допомагати у цькуванні антикорупціонерів – Лещенко (Відео)

  • 1 Лютого, 2018
  • 1966 Переглядів
  • 0

Компанія Blue Star Strategies займається дискредитацією Центру Протидії Корупції та його керівника Віталія Шабуніна.

Про це повідомляє народний депутат Сергій Лещенко у своєму блозі на УП.

Водночас компанія з аналогічною назвою зареєструвалася в американському Сенаті як лобіст української неурядової організації “Національний інтерес України”.

“Лобістом, який взявся виконувати замовлення для ГО “Національний інтерес України”, є Карен Трамонтана, президент Blue Star Strategies. Дата реєстрації – 11 вересня минулого року”, – пише нардеп.

У доповненні до реєстраційної форми Blue Star Strategies назвала своїм завданням – “підвищити поінформованість американського уряду про роботу ГО “Національний інтерес України” з просування верховенства закону і цивільних прав в Україні”.

Однак, як зазначає Лещенко, в діяльності цієї організації складно знайти яку-небудь роботу, крім дискредитації українських антикорупціонерів.

“Саме пропагандистський ролик ГО “Національний інтерес України” представляв у Верховній Раді соратник Мартиненка Павло Пинзеник, який днями програв апеляційний суд “Центру протидії корупції” і тепер повинен вибачитися там же в парламенті перед Дариною Каленюк, Олександрою Устинової і Віталієм Шабуніним”, – наголошує Лещенко.

Крім того, за словами нардепа, це вже не перший випадок дискредитації Blue Star Strategies репутації українських антикорупціонерів.

“Напередодні моєї поїздки в Америку у вересні 2016 року мені стало відомо про те, що Blue Star Strategies розсилала листи в різні інституції із закликом уникати зустрічей зі мною, в тому числі поширюючи фейкові фотографії, зроблені у “фотошопі””, – розповів Лещенко.

Він додає, що в часи екс-президента Віктора Януковича Blue Star Strategies допомагала команді Сергія Льовочкіна. Цю діяльність компанія не декларувала ні у Конгресі США, ні в американському Міністерстві юстиції.

Як повідомлялось, антикорупціонери Шабунін, Каленюк і Лещенко стали фігурантами розслідування в США

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE