Politerno > Тернопільщина > Суд оштрафував директора КП “Місто”, який восени попався на хабарі

Суд оштрафував директора КП “Місто”, який восени попався на хабарі

  • 6 Лютого, 2018
  • 1353 Переглядів
  • 0

Директора КП “Місто” Петро Сорівка уклав угоду з прокуратурою про визнання винуватості у справі щодо хабарництва.

Як стало відомо “20 хвилин” суд затвердив дану угоду і призначив узгоджене сторонами покарання — 20 400 грн штрафу.

Таку крапку в цій історії суд поставив в січні 2018.

Розпочалась вона, нагадаємо, затриманням у вересні 2017 директора у його ж кабінеті.  Мовляв, чоловік отримав 600 доларів США від місцевого підприємця за вплив на службових осіб міськради щодо прийняття ними рішень у безперешкодному отриманні дозволу на розміщення об’єкта торгівлі у Тернополі. Тоді навіть припускалось, що чоловік брав гроші не для себе, а для чиновників з міськради.

Втім версія  у правоохоронців про якесь посередництво чи участь інших осіб, вочевидь, у цій справі не підтвердилась. Бо, як випливає із матеріалів суду, в цій кримінальній історії — один головний герой — Петро Сорівка.  І розпочалась вона ще навесні 2017 зверненням підприємця до Сорівки, який на той час був ще техніком-геодезистом в КП, з приводу допомоги йому у підготовці виготовлення документів для погодження розміщення тимчасових споруд на території м.Тернополя.

Підприємець заявив, що має намір розмістити у Тернополі три тимчасові споруди. А обвинувачений повідомив йому,  що зможе виготовити викопіювання з плану м.Тернополя із нанесенням можливого місця розташування споруд, після чого вказані викопіювання з іншими документами необхідно через центр надання адміністративних послуг подати на затвердження начальнику управління містобудування, архітектури та кадастру Тернопільської міської ради.

А згодом, за якийсь час, уточнив, що в разі передачі йому  600 доларів США, він зможе в силу дружніх відносин, вплинути на начальника управління містобудування, архітектури та кадастру Тернопільської міської ради задля погодження ним розташування тимчасових споруд.

Гроші згодом отримав від підприємця у власному кабінеті на Коперника,1.  У власному кабінеті, 8 вересня, посадовця і затримали. А вже 27 жовтня він  уклав угоду про визнання винуватості з прокурором, а 30 жовтня обвинувальний акт надійшов до Тернопільського міськрайонного суду.

11 січня суд затвердив укладену угоду. Він визнав Сорівку винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.369-2 КК України та призначив 20 400  грн. штрафу.  Наразі вирок у законну силу ще не вступив.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE