Politerno > Тернопільщина > Апостол освятив офіс благодійного фонду, який СБУ підозрює в махінаціях

Апостол освятив офіс благодійного фонду, який СБУ підозрює в махінаціях

  • 20 Лютого, 2018
  • 1814 Переглядів
  • 0

Як відомо, журналісти програми “ЦРУ” довідались про досить компроментуючу діяльність фонду “Апостол”, який очолює радник міністра МВС з Тернопільщини Михайло Апостол. Тож після гучного скандалу екс-нардеп вирішив освятити офіс свого фонду.

“Освятили кабінет офісу БФ “Апостол”, а також вигнали цю нечисту силу, яка чогось робить все, щоб ми припинили свою благодійну діяльність. Шкода і прикро, що на ці нісенітниці клюнули навіть деякі поважні тернопільські ЗМІ (але я не про те сміття, яке готове за гроші рідну маму продати), які мали можливість бачити роботу фонду щодня, але Бог вам суддя, а не я. Бачив в житті багато чого, але такого дебілізму навіть не міг ніколи уявити. В даний час пробую пояснити іноземним донорам, яких залишилися крихти, що бажають нам допомогти, що залишки нашого дебілізму – це не вся країна”, – нарікає Михайло Апостол.

За словами радника Міністра МВС, за останні чотири роки діяльності фонду понад 700 тисяч людей, а це інваліди, хворі, сироти, соціально незахищені, атовці та переселенці змогли отримати допомогу, яку збирали і присилали фонду донори з усього світу.

Як повідомлялось, в програмі “ЦРУ” розповідалося про тернопільський обласний благодійний фонд «Апостол», який безкоштовно отримав конфісковане на Закарпатській митниці майно щонайменше на 792 тис грн., а це брендовий одяг, італійське взуття, білизна, сумки, засоби для прання. Син Михайла Апостола переконував журналістів, що усю допомогу від Державної виконавчої служби його фонди (на родину Апостолів зареєстровано ще один БФ – «Є – сила») віддають людям. Утім, конкретних систематизованих звітів передачі організації його благодійні організації не ведуть. У Апостола повідомили, що існують лише окремі акти передачі фізичним особам, але вони є конфіденційними.

Програма також з’ясувала, що ні ДВС, ні комісія, яка розподіляє майно, не перевіряють, кому віддають конфіскований крам на сотні тисяч.

В одному зі своїх дописів у Фейсбуку пан Михайло пише:

“Шановний 24 канал! Схиляюсь до думки,що ви дійсно багато працюєте над публічним викриттям різноманітних зловживань і правопорушень,які на жаль, є в нашому суспільстві. Хотів би помилятися,але глибоко свідомий того, що вами втрачена грань, як не прикро, між висвітлення фейків і фактів. Уклінно вас прошу надати хоча б один підтверджуючий документ чи факт, щодо того сміття, яким ви манкуєте, щодо мене особисто та діяльності БФ “Апостол” уже декілька тижнів, керівником якого я ніколи не був. А керує ним мій син Ігор, на щастя, у нього теж прізвище Апостол,а фонд допоміг більше 700 тисячам людям,які уже не мали ніякої надії на допомогу. Давайте будемо чесні перед собою і суспільством:якщо таких фактів ви не предоставите, а їх немає в природі і ніколи не було, то ви ,як мінімум, повинні це визнати. 24 Канал. З повагою не радник, а просто Михайло Апостол”.

Але ж пан Михайло жодним чином у своїх коментаря не згадує про досудове розслідування, яке ведеться по БФ “Апостол”, БФ “Є сила”, БФ “Надія живе”, а також по близько 20 іншим благодійним та релігійним організація, яким передавали конфіскат з Закарпаття. Тож не на канали і журналістів нарікати треба, пане Михайло, а на непрозору діяльність своїх фондів, котру розслідує СБУ, не надто лояльне до міністра Авакова, радником якого ви є. Ось чому свічки і кадила з’явились – якщо Аваков не захистить , то є сили вищі, духовні. А ще краще – покаятись.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE