Politerno > Україна і світ > З’явилися подробиці, як роздягали журналісток перед допитом Порошенка у суді

З’явилися подробиці, як роздягали журналісток перед допитом Порошенка у суді

  • 21 Лютого, 2018
  • 1769 Переглядів
  • 0

Сьогоднішній допит президента Петра Порошенка в Оболонському районному суді ознаменувався скандалом з роздяганням журналісток.

Перед засіданням у суді були посилені заходи безпеки, але не обійшлося без перегинів. На вході до суду всіх жінок просили розстебнути верхній одяг. Таким чином була виявлена ​​активістка Femen, яку забрали в райвідділ поліції.

Огляд продовжився і всередині будівлі, де жінок і дівчат оглядали вже “до білизни”.

Журналістка Оксана Богданова розповіла, що перевіряли не тільки журналісток, а всіх без розбору.

“Правда, перевіряли всіх без розбору – і блондинок, і брюнеток, і навіть рудих. Обшукали навіть представницю “Київенерго”, яка прийшла в суд зовсім з іншого питання. Головне, що все це було марно. Пізніше з’ясувалося, що Петро Порошенко в суд не приїде – гарант вважав за краще свідчити по Скайпу”, – написала вона.

Журналістка “Страни” Галина Студеннікова також поділилася враженнями з місця подій: “У Оболонському районному суді міста Києва, перед початком засідання, на яке повинен був з’явитися президент проводилася чотириступінчаста перевірка. На першому поверсі просто вимагали розстебнути верхній одяг. На 5 поверсі проводився огляд в окремій кімнаті при вході на поверх. Ще один раз оглядали перед рамкою біля залу засідання. І в четвертий раз ще кількох дівчат попросили пройти крізь рамку знову і зайти в кімнату для огляду. Перша перевірка стосувалася всіх. Три останні вибірково. Але це не для однієї або двох дівчат, а для багатьох”.

У відповідь Голова комітету з питань свободи слова та інформації у Верховній Раді Вікторія Сюмар заявила, це рівень держохорони низький, що даний випадок буде розглянутий і по ньому винесуть рішення.

Журналістка ICTV Юлія Кірієнко розповіла про свої відчуття від особистих оглядів. “На вулиці, щоб зайти в будівлю Оболонського суду потрібно пройти три рубежі. І потім ще два в середині, на шляху до зали. По дорозі тебе ще зупиняє дівчина-поліцейська і веде в окрему кімнату. З кушеткою накритою синім радянським ковдрою. Просить зняти верхній одяг. Мацає все тіло. Не перевіряє документи. А на столі поруч лежить список “підозрілих” на їхню думку дівчат. Оточення навколо суду не знімають. Нацгвардія продовжує чергувати. А Президент віщає. Правда, по скайпу”, – написала вона.

Журналістці Радіо Свобода “пощастило”, її попросили тільки розстебнути пальто, проте, не без хамства:

“- Дівчина, стійте, розстебніть пальто.
– навіщо?
– мені потрібно вас оглянути.
– на предмет чого?
– на вас є одяг?
– звичайно є, мороз на вулиці!
– покажіть!
– ось! Светр!
– добре.
– а чому чоловіків не оглядаєте?
– “у жіночого роду є такий предмет як дві цицьки”.

Останню фразу додатково взяла в лапки, так як вона особливо мерзенна”, -написала вона.

Як повідомлялось, під час допиту Петра Порошенка у справі про державну зраду Віктора Януковича, головуючий суддя Оболонського райсуду Києва передчасно припинив допит після того, як захист поставив президенту питання про відпочинок на Мальдівських островах.

Адвокат Януковича Віталій Сердюк запитав президента, чому під час його нещодавньої відпустки (яку Порошенко провів на Мальдівах – ред.) ніхто не ухвалив жодного рішення про його самоусунення.

Також під час допиту Президент Петро Порошенко заявив, що якщо хтось мав сумніви щодо самоусунення екс-президента Віктора Януковича від виконання ним функцій глави держави, то міг оскаржити це у Конституційному суді.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE