Politerno > Тернопільщина > У Тернополі навчали виконувати вимоги Закону України “Про доступ до публічної інформації”

У Тернополі навчали виконувати вимоги Закону України “Про доступ до публічної інформації”

  • 27 Лютого, 2018
  • 1619 Переглядів
  • 0

23 лютого в Тернополі відбувся тренінг для розпорядників публічної інформації “Виконання розпорядниками вимог Закону України “Про доступ до публічної інформації”, яку спільно організували представники Офісу Уповноваженого спільно з Центром демократії та верховенства права (CEDEM).

Організатори вирішили провести серію таких тренінгів в різних містах України, з метою підвищення рівня обізнаності розпорядників інформації у ключових моментах виконання вимог Закону України “Про доступ до публічної інформації”. На тренінгу піднімалися такі актуальні питання як правозастосування законодавства у сфері доступу до інформації, визначення суспільного інтересу в отриманні інформації, навички “балансування” у визначенні режиму доступу до інформації тощо.

“Як відомо, на Офіс Уповноваженого обов’язок контролю виконання вимог цього Закону, і одним із механізмів, який забезпечує його реалізацію є складення адміністративного протоколу. Однак, на нашу думку бажаним і реальним результатом у цій сфері є належне виконання вимог Закону, а не кількість складених протоколів. Тому безумовно, ми докладаємо максимум зусиль для роз’яснення положень Закону та вжиття інших превентивних заходів для максимально широкого кола суб’єктів використання цього закону”, – Максим Петльований, в.о. керівника відділу контролю у сфері оприлюднення інформації Управління з питань дотримання права на інформацію та представництва в Конституційному Суді України Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини.

Слід зазначити, що метою Школи з прав людини, започаткованої Офісом Уповноваженого, є проведення освітніх заходів такого типу. Тому Уповноважений Верховної Ради України з прав людини в Тернопільській області та юрист Центру громадського контролю “ДІЙ!” в Тернополі Володимир Шевченко зазначив:

Такі тренінги мають за мету підвищувати рівень знань розпорядників інформації, як працювати із запитувачами, як правильно кваліфікувати інформації тощо, а це в свою чергу суттєво покращує доступ до інформації громадянам які є запитувачими тої чи іншої інформації”.

Також на тренінгу розглянули останні зміни законодавства в темі відкритих даних та проблеми, з якими зіштовхуються розпорядники при виконанні вимог Закону.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE