Politerno > Україна і світ > Якщо вибори будуть восени, то в парламент зайдуть 120 депутатів від “Батьківщини” – Вадим Івченко

Якщо вибори будуть восени, то в парламент зайдуть 120 депутатів від “Батьківщини” – Вадим Івченко

  • 27 Лютого, 2018
  • 1730 Переглядів
  • 0

Народний депутат з фракції “Батьківщина”, заступник голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Вадим Івченко переконаний, що чутки про дострокові парламентські вибори є перебільшенням, так як президент Порошенко розуміє, що у цьому випадку може не досягнути бажаного результату.

Про це політик заявив в інтерв’ю для leopolis.news.

Зокрема, коментуючи дискусії серед політиків та експертів щодо можливого проведення восени цього року дострокових парламентських виборів, що дасть можливість Петру Порошенку зацементувати своїх нардепів у парламенті, Вадим Івченко пояснив:

“Незрозуміло, на яких “стовпах” стоятиме президентський штаб кандидата у Президенти Порошенка. Якщо він думає, що опиратиметься на мажоритарників, то вони не дадуть йому відповідних голосів і це точно буде програш Порошенка. Тому що деякі з них можуть переобратися, але багатьом це може і не вдатися. Тобто він хоче врятуватися, щоб на наступні п’ять років у нього була своя “зацементована” фракція. Але це не дає гарантій, що не прийде новий Президент і так само не розпустить парламент, як це робив колись Ющенко”.

Нардеп висловив переконання, що вибори на осінь – це перебільшення.

“Порошенко розуміє: якщо в “Батьківщини” нині 21 депутат, то після дострокових виборів навіть без особливих зусиль буде щонайменше вчетверо більше. Якщо рахувати мажоритарників, то в Тимошенко легко набереться 120 депутатів. Якщо ж брати лише партійний рейтинг, то це буде від 70 до 80 осіб. Чи зможуть 80 людей заблокувати трибуну в парламенті? Звичайно, зможуть. Тимошенко однозначно підсилиться після цих виборів, і команда “Батьківщини” стане сильнішою. Тоді однозначно буде переформатовано Кабмін. І цей уряд уже не буде пропорошенківський”.

Читайте також: Тимошенко вважає неприпустимим ухвалення президентського законопроекту про Антикорупційний суд (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE