Politerno > Україна і світ > Посол Росії розповів, як звичайний завгосп організував поставки кокаїну з Аргентини в Росію

Посол Росії розповів, як звичайний завгосп організував поставки кокаїну з Аргентини в Росію

  • 27 Лютого, 2018
  • 1484 Переглядів
  • 0

Посол Росії в Аргентині Віктор Коронеллі розповів, що валізи, в яких знаходилося близько 400 кіло кокаїну, були виявлені на території російської дипмісії в Аргентині завгоспом посольства.

Про це повідомляє “Коммерсант FM”.

Після цього посол прийняв рішення зв’язатися з аргентинської поліцією.

“Це була моя ініціатива – вийти на контакт з аргентинськими правоохоронцями. Зрозуміло, після консультації з центром, з Москвою”, – згадує Коронеллі.

За словами посла, один з фігурантів справи – Алі Абянов – займав посаду завгоспа посольства Росії в Аргентині, він сховав валізи на території шкільно-житлового комплексу в очікуванні можливості здійснити відправку вантажу.

“Я, напевно, не готовий говорити про всі деталі, але відповідь напрошується сам собою: як встановили в ході проведеної операції співробітники ФСБ, валізи були завезені колишнім технічним співробітником посольства Абяновим, у якого був доступ”, – зазначив Коронеллі.

Також Коронеллі повідомив, що валізи з кокаїном могли потрапити на територію дипмісії через гараж в цьому комплексі, ключі від якого були у Абянова.

Іван Близнюк, який також фігурує у справі, за даними Коронеллі, є громадянином Аргентини, співробітником поліції Буенос-Айреса, і в його коло обов’язків, зокрема, “входили питання підтримки контакту з різними – не тільки з нашої – дипмісіями на предмет співпраці в справі підготовки кадрів”.

Крім того, посол розповів і про Олександра Чикало, який, за його даними, має подвійне громадянство, і до російських закордонних держустанов “ніколи відношення не мав”.

Раніше стало відомо про припинення операції з відправлення 389 кг кокаїну дипломатичною поштою з Аргентини в Росію.

Спецслужби замінили кокаїн на борошно і оснастили валізи GPS-датчиками, після чого в грудні 2017-го вони були відправлені в Росію.

Як повідомлялось, до скандалу з поставками кокаїну з Аргентини в Росію може бути причетний борт льотного загону “Росія”, який обслуговує перших осіб держави.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE