Politerno > Україна і світ > Зеленський зустрівся з рабинами України

Зеленський зустрівся з рабинами України

  • 7 Травня, 2019
  • 1438 Переглядів
  • Comments Off

Новообраний президент України Володимир Зеленський провів зустріч з рабинами з різних регіонів України.

Про це пише Цензор.НЕТ із посиланням на Інтерфакс-Україна.

“Я провів зустрічі з представниками різних релігій і культур. І сьогодні звертаюся до вас із проханням підтримати нашу ідею розвитку діалогу з жителями тимчасово окупованих територій на сході України та в Криму. Ми вважаємо за необхідне не втрачати зв’язку з цими людьми, тому що всі вони – українці, наші співгромадяни”, – наголосив під час зустрічі Зеленський.

Новообраний президент провів зустріч із представниками Ради рабинів України в понеділок. У ній взяли участь рабини з різних регіонів України: головний рабин Дніпра та Дніпропетровської області Шмуель Камінецький (Центральна Україна); головний рабин Харкова і Харківської області Мойше Москович (Східна Україна); головний рабин Одеси і півдня України Авраам Вольф; головний рабин Житомира і Західної України Шломо Вільгельм; головний рабин Донбасу Пінхас Вишецький; головний рабин України і Києва Моше Реувен Асман.

Головний рабин Донбасу Вишецький, який тривалий час проживав у Донецьку, зазначив, що запропонована ініціатива – це найбільш правильний і дієвий шлях. “Навіть трохи світла відганяє багато темряви. Є три головні чинники успіху вашого правління: правосуддя, чесність і мир. Ніколи не робити того, чого б ти не хотів, щоб зробили тобі. Ось головне правило”, – зазначив він.

Серед іншого на зустрічі йшлося про боротьбу з антисемітизмом. Учасники зазначили, що в Україні на сьогодні ця проблема не є гострою, як в інших країнах світу. Щороку в Україну приїжджає більше ніж 800 тис. паломників, на території країни поховані 150 єврейських праведників.

“Нині в Україні проживає не менше ніж півмільйона євреїв, для яких Україна – рідна земля, яку ми любимо. І мріємо про те, щоб життя в Україні було гідним і щасливим для всіх людей. Немає жодних суперечностей у тому, щоб бути євреєм і бути справжнім патріотом України”, – зазначив головний рабин Дніпра і Дніпропетровської області Камінецький.

Наприкінці зустрічі гості подарували Зеленському ексклюзивне видання Тори.

6 травня в резиденції глави Української греко-католицької церкви при Патріаршому соборі Воскресіння Христового в Києві відбулася зустріч Блаженнішого Святослава (Шевчука) з новообраним президентом України Володимиром Зеленським.

Нагадаємо, 30 квітня предстоятель Православної Церкви України Митрополит Епіфаній зустрівся з новообраним президентом Володимиром Зеленським.

У цей же день Володимир Зеленський провів зустрічі з митрополитом Української православної церкви Московського патріархату Онуфрієм та з патріархом Філаретом.

2 травня Зеленський зустрівся з мусульманськими релігійними лідерами України.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE