Politerno > Україна і світ > Тимошенко вважає неприпустимим ухвалення президентського законопроекту про Антикорупційний суд (Відео)

Тимошенко вважає неприпустимим ухвалення президентського законопроекту про Антикорупційний суд (Відео)

  • 26 Лютого, 2018
  • 1603 Переглядів
  • 0

Партія “Батьківщина” виступає за створення незалежного від влади Антикорупційного суду.

Про це лідер фракції Юлія Тимошенко наголосила на брифінгу за підсумками засідання Погоджувальної ради керівників парламентських фракцій та комітетів.

Вона вважає неприпустимим ухвалення законопроекту, який лобіює голова держави, тому що в разі його ухвалення “Антикорупційний суд де-факто залишиться приватною власністю президента”.

Лідер “Батьківщини” наголосила, що Антикорупційний суд потрібен для реальної боротьби з корупцією: “Зараз такі справи НАБУ спрямовує в суди, які тотально контролюються Президентом України після так званої “судової реформи”.

Як зазначила Юлія Тимошенко, усі корупційні справи там розвалюються, корупціонери повертаються на свої посади і продовжують знущатися над країною.

“Пропозиція міжнародної спільноти полягає в створенні Антикорупційного суду, незалежного від президента, прем’єр-міністра, парламенту та прокуратури”, – сказала політик.

Лідер “Батьківщини” стверджує, що для ефективної боротьби з корупцією НАБУ має віддавати всі антикорупційні розслідування “не підконтрольним владі судам, які корумповані так само, як і ті, кого вони судять”, а в Антикорупційний суд, сформований незалежно від президента, політиків та керівників держави будь-якого рівня.

Окрім цього, Юлія Тимошенко повідомила, що фракція “Батьківщина” підготувала поправки до законопроекту про Антикорупційний суд, ухвалення яких дозволить цій судовій інституції бути незалежній від політичних впливів.

Як повідомлялось, партія “Батьківщина” на Донеччині заявила, що Неля Штепа не має стосунку до партії і листівки з її зображенням, розповсюджені у Слов’янську, – провокація.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE