Politerno > Тернопільщина > Патріотизм від Барни – як очільник області голосував за звернення активістів щодо побиття під Радою

Патріотизм від Барни – як очільник області голосував за звернення активістів щодо побиття під Радою

  • 14 Березня, 2018
  • 4436 Переглядів
  • 0
  1. Засудити дії правоохоронців по жорстокому розгону мирної акції протесту у Києві та прийняти відповідне звернення до Президента України та ВРУ.
  2. Проголосувати за відставку міністра МВС Арсена Авакаова, який за недовгий час свого керівництва МВС, довів всім українцям, що він є прислужником старої системи часів Януковича та займає антиукраїнську позицію, та генпрокурора України Юрія Луценка.
  3. Вимагати об’єктивного розслідування та покарання осіб, які віддали злочинний наказ про жорстоке побиття ветеранів АТО та волонтерів.

Депутатський корпус одноголосно підтримав ініціативу військових та волонтерських спілок, проголосувавши “ЗА”. Наступні рішення були підтримані навіть окремими депутататами з провладної фракції. Винятком став лише голова ТОДА Степан Барна, який зневажливо проігнорував волю учасників так званого АТО, до яких так часто приписує себе його брат, Нардеп Олег Барна. Він вкотре довів, що готовий продати власну совість на догоду своєму керівнику, президенту Петру Порошенку.

Так, за перше звернення АТОвців, яке було доволі нейтральним, Барна проголосував “ЗА”, за друге – не голосував взагалі, за третє – утримався, а за четверте – демонстративно натиснув на кнопку “ПРОТИ”.

Варто зауважити, що після тривалої перерви наприкінці сесії, коли усі учасники бойових дій покинули залу, депутати від президентської партії подали заяви на відкликання своїх голосів. Хоча вони добре знають, що згідно з законом такої процедури не існує і свій голос відхилити неможливо. Очевидно їхньою метою було хоч якось зберегти обличчя перед лідером.

Крім того, активісти внесли пропозицію розпочинати сесії всіх рад хвилиною мовчання, щоб вшановувати світлу пам’ять полеглих Героїв в боротьбі за майбутнє України. А також закликали до проведення позачергових виборів Президента та парламенту. Не дивно, що й до цього голова ОДА поставився скептично.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE