Politerno > Тернопільщина > “Порошенку – імпічмент, Авакова – звільнити”: Тернопільська облрада підтримала звернення АТОвців та активістів (Фото, відео, документ)

“Порошенку – імпічмент, Авакова – звільнити”: Тернопільська облрада підтримала звернення АТОвців та активістів (Фото, відео, документ)

  • 13 Березня, 2018
  • 4303 Переглядів
  • 0

Фото “20 хвилин”

Із вимогами імпічменту президенту Порошенку, звільнення очільника МВС Авакова та відповідальності для усіх причетних до розгону та побиття людей під Верховною радою 3 березня прийшли на сесію облради 13 березня громадські організації учасників АТО та волонтерів.

Раніше ми повідомляли, що минулого тижня фракція “Батьківщина” в Тернопільській обласній раді ініціювала нараду керівників фракцій за участю керівництва обласної ради, до розгляду на якій депутати запропонували одне питання, щодо оцінки Тернопільською обласною радою подій 3 березня 2018 року в місті Києві, біля Верховної Ради України.

Учора стало відомо, що депутати фракцій “Свобода”, “Батьківщина”, “Самопоміч” та “Громадянська позиція” в кількості більше 1/3 складу ради (22 підписи), подали до обласної ради звернення про невідкладність розгляду даного питання на сесії обласної ради.

Читайте по темі: Як депутати та активісти вирішували долю позачергової сесії Тернопільської облради

Нагадаємо, що нагороди від президента вирішили віддати тернопільські добровольці та громадські активісти після подій під Верховною радою 3 березня.

Мирну акцію у облдержадміністрації вони провели у середу, 7 березня. Таким чином вони виразили підтримку тим бійцям, які постраждали під час розгону протестного табору під стінами парламенту.

Як зазначив Василь Конько, поки жодної відповіді чи реакції на таку акцію вони не отримали.

“Я знаю, що уже віддали більше ста нагород з області. І ще сьогодні хлопці принесли нагороди. Нас підтримують і в інших містах”, – додав Конько.

Перед початком сесії протестувальники зазначили, що блокуватимуть трибуну, якщо їхні питання не розглянуть та не вирішать.

“Перше питання за імпічмент президенту, друге – звільнення Авакова  і третє – відповідальність причетних до розгону та побиття наметного містечка під Верховною радою 3 березня. Ми хочемо об’єднати усіх АТОвців, депутатів, щоб ці три питання вирішити позитивно. Це мирна акція, ми прихильники того, щоб в Україні, а тим більше на Західній, обов’язкова акції мають бути мирними”, – заявив керівник волонтерської групи “Схід та Захід єдині назавжди” Василь Конько.

Фото “20 хвилин”

Як зазначив керівник Тернопільського осередку ВО “Автомайдан” Ігор Василів, активісти хочуть побачити реакцію депутатів облради на побиття людей під Верховною радою.

“Я розумію, що в цивілізованих країнах після застосованої сили до ветеранів та активістів, міністр Аваков повинен був би відразу піти у відставку. Тобто облрада має розглянути звернення до Верховної ради щодо відставки Авакова. Про імпічмент – це мав би бути закон без прізвища. Тобто немає значення чи це Порошенко, чи Тимошенко, такий закон країні потрібен. Бо якби ми мали такий важіль впливу в 2013-ому році, то напевно крові б не було, ми б змогли мобілізувати депутатів та зробити відставку Януковича. І в нас ще три простих питання – антикорупційний суд, зняття депутатської недоторканості і нове виборче законодавство.”, – сказав автомайданівець журналістам.

Сесію облради розпочали з того, що голова облради Віктор Овчарук запропонував депутатам надати слово усім заявленим громадським організаціям та учасникам АТО.

Фото “20 хвилин”

Представники організацій один за одним висловлювали свої вимоги.

Голова Гаї-Шевченківської сільської ради, майданівець Богдан Брич зачитав з трибуни заяву про складання повноважень радника голови Тернопільської ОДА, а також назвав неприпустимими дії влади стосовно ветеранів АТО та громадських активістів, з якими він спільно відстоював майбутнє України на Майдані. На його думку відповідальність за вчинене має нести безпосередньо президент Петро Порошенко, а тому закликав його подати у відставку, спільно з міністром Аваковим. Активіст звернувся до Верховної Ради врегулювати процедуру імпічменту та призначити позачергові парламентські та президентські вибори.

Виступили представники громадських організацій та ветерани АТО.

Після їхніх виступів відбулось голосування депутатів. Усі заявлені вимоги громадськості були ними підтримані.

Тепер їх необхідно сформувати в один документ і надіслати президенту протягом тридцяти днів.

 

Читайте також: “Не дамо закрити школу!” – батьки, учні та педколектив школи мистецтв пікетують обласну раду (Фото – Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE