Politerno > Україна і світ > На відміну від Макрона, Трамп не буде вітати Путіна з перемогою на виборах

На відміну від Макрона, Трамп не буде вітати Путіна з перемогою на виборах

  • 19 Березня, 2018
  • 1713 Переглядів
  • 0

Представник Білого дому Хоган Гідлі заявив, що Вашингтон не здивований результатами президентських виборів в Росії, на яких перемогу здобув чинний голова держави Володимир Путін.

Як повідомляє “Слово і Діло“, під час виходу до преси на “борту №1” Гідлі заявив, що президент США Дональд Трамп не збирався вітати Путіна з перемогою.

За його словами, вітального дзвінка не було в розкладі Білого дому.

При цьому Вашингтон налаштований на конструктивну співпрацю з Москвою і не збирається запроваджувати необґрунтованих санкцій.

“Ми будемо працювати над розвитком відносин з Росією і будемо накладати ціну там, де Росія погрожує нашим інтересам, але ми також будемо шукати ті області, де ми можемо працювати разом, в тих випадках, коли це служить нашим інтересам», – цитує Гідлі агентство Reuters.

У свою чергу, сьогодні президент Франції Еммануель Макрон привітав Володимира Путіна з його перемогою на президентських виборах.

Під час телефонної розмови він зазначив, що Росія повинна надати пояснення щодо своєї можливої ​​причетності до інциденту з отруєнням Сергія Скрипаля та його доньки в Солсбері.

Про це повідомляє Єлисейський палац.

 “Президент республіки закликав російську владу пролити світло на відповідальність, пов’язану з неприйнятним нападом у Солсбері, а також рішуче повернути під контроль можливі програми, про які могло бути не заявлено Організації по забороні хімічної зброї”, – йдеться в заяві.

Макрон також поінформував президента Росії про заходи, вжиті для забезпечення безпеки французьких громадян після отруєння в Солсбері.

Президент Франції також згадав у розмові про ситуації в Україні та Сирії.

Він нагадав, що його країна, як і раніше, твердо прихильна повному відновленню суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів і якнайшвидшому ефективному виконанню Мінських угод.

Макрон висловив серйозну стурбованість ситуацією в сирійському Афріні і в Східній Гуті, і закликав Росію докласти всіх зусиль, щоб зупинити бойові дії і загибель серед цивільного населення.

“Президент Республіки підтвердив свою переконаність в тому, що співпраця між Європою і Росією необхідна для безпеки європейського континенту в інтересах наших країн”, – йдеться повідомленні.

На виборах 18 березня Путін здобув перемогу з результатом понад 76% голосів, на другому місці опинився кандидат від КПРФ Павло Грудінін, який набрав трохи більше 11%.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE