Politerno > Україна і світ > Обшуки в “Новій пошті”: Луценко каже, що пересилали алкоголь та наркотики,Тимошенко – що віджимають бізнес

Обшуки в “Новій пошті”: Луценко каже, що пересилали алкоголь та наркотики,Тимошенко – що віджимають бізнес

  • 19 Березня, 2018
  • 2294 Переглядів
  • 0

У п’ятницю, 16 березня, Генеральна прокуратура провела масштабні обшуки в офісах компанії “Нова Пошта” в Харкові, Полтаві, Києві, Дніпрі, Львові та Одесі. Причина – компанія підозрюється в злочинній схемі з виведення грошей і ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах шляхом формування фіктивного податкового кредиту.

У постанові суду йдеться також про те, що посадові особи компанії “заради одержання неправомірної вигоди відправляють посилки з післяплатою” з подальшим перерахуванням оплати на користь відправників. У документі не вказано, скільки і яких саме податків компанія недоплатила.

В цей же день “Нова Пошта” заявила про періодичне виникнення Ddos-атак на її потужності.

“Я не вірю у випадковості”, – сказав ЕП співвласник компанії В’ячеслав Клімов.

Також він розповів про те, як відбувалися обшуки.

За всіма правилами, обшукам ГПУ мали передувати звинувачення / офіційні претензії ДФС в несплаті податків.

Так як зазначає Клімов, ніяких офіційних претензій або повідомлень з боку ДФС до компанії не було:

“У нас біла компанія, яка проходить вже два роки міжнародні аудити, і говорити про якісь претензії не доводиться. Більш того, коли ми читаємо постанову Печерського районного суду, ми бачимо, що якесь кримінальне провадження, в рамках якого проводилися ці перевірки, було відкрито 18 листопада 2017 року. З 18 листопада 2017 року жодного одного запиту, або якийсь інший комунікації ні з ДФС, ні Генпрокуратурою у нас не було. Тому можна робити висновок, що чотири місяці з моменту відкриття кримінального провадження нічого не відбувалося, компанія не отримувала жодного питання, жодного вимоги роз’яснити, і все почалося відразу з силових акцій. Постанова суду датується 28 лютого 2018 року. Видав його суддя Матійчук”.

Як стверджують в компанії, під час обшуків були присутні люди в чорному без розпізнавальних знаків, без масок. Але це була хіба що єдина відмінність від знайомого багатьом бізнесменам “маски-шоу”.  У них була постанова Печерського районного суду від 28 лютого.

“Постанова з досить важкозрозумілими для нас формулюваннями. З опису ми бачимо, що нас звинувачують в якійсь злочинній схемі, спрямованій на надання послуг з переведення безготівкових коштів у готівку, мінімізації податкових зобов’язань шляхом формування фіктивного податкового кредиту, з проведенням безтоварних операцій з використанням підроблених документів підприємств з ознаками фіктивності. Наскільки ми розуміємо, нас підозрюють в тому, що ми є центром конвертації. Я просто погано розумію в формулюваннях Печерського районного суду, але бачиться так. Такі ж думки у нас виникали, коли ми бачили, як проводився обшук. Очевидно, що у нас шукали якісь гроші, кеш. Причому основна увага цієї групи було направлено саме на офіс власників. У моєму кабінеті було близько 10-12 чоловік. Ми були заблоковані. Володимир Поперешнюк (ще один співзасновник компанії, – ЕП) і я. Ми з нашими співробітниками були заблоковані в цьому приміщенні”.

Климов не вірить, що обушки в його компанії є політичним замовленням, так як вона не є суб’єктом політичного інтересу.

“Ми – незалежні українські підприємці, які не входять і ніколи не входили в якісь олігархічні структури, у нас немає політичних покровителів і “проплачених” народних депутатів. У мене немає поки ніяких версій”, – стверджує бізнесмен.

На його думку, проблема в тому, що в Україні ставлення до бізнесу як і раніше знаходиться на самому недружньому рівні. Бізнес як і раніше не сприймається як єдина сила, яка наповнює державний бюджет, яка виробляє продукти та послуги для українців.

“Тому мені здається, що основна версія – це те, що будь-який представник правоохоронної системи будь-якого рівня, навіть самого нижнього, має інструменти і повноваження здійснювати такі дії. Що мене насторожує? У ці три дні мені дзвонила дуже багато високопоставлених чиновників всіх рівнів, і більшість з них починали з питання: “А чи були процесуальні порушення?”.

Як стало відомо, сьогодні генеральний прокурор Юрій Луценко провів зустріч зі співзасновником “Нової пошти” В’ячеславом Климовим щодо вищезазначених подій.

Про це він повідомив у Facebook.

“Представник оператора експрес-доставок в Україні підтвердив, що санкціоновані обшуки, які проводилися представниками Генпрокуратури на підприємствах “Нової пошти” в кількох містах країни були коректними”, – зазначив Луценко.

Він наголосив, що обшуки не супроводжувалися озброєними спецпідрозділами, вилученням оргтехніки і не мали намірів рейдерського захоплення.

Луценко додав, що Климова ознайомили “з численними фактами порушень, які були виявлені в роботі відділень “Нової пошти”.

“Зокрема, це стосувалося пересилання у великих обсягах безакцизних алкогольних товарів і наркотичних речовин”, – пояснив генпрокурор.

Крім того, він повідомив, що до слідства надійшла оперативна інформація МВС щодо ймовірного ухилення від податків в ході грошових переказів.

“Ми не тільки знайшли спільну мову, але й розробили спільний план дій”, – запевнив Луценко.

Лідер опозиційної парламентської партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко називає ситуацію навколо «Нової пошти» розправою та намаганням влади прибрати до рук привабливий бізнес.

Про це лідер «Батьківщини» зазначила на брифінгу за підсумками Погоджувальної ради лідерів парламентських фракцій та комітетів.

Політик висловила обурення репресивними діями влади щодо підприємців України.

«Це не просто розправа — це намагання прибрати до рук «Нову пошту» з боку президента України»,— заявила Юлія Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» закликала політиків та громадянське суспільство стати на захист «Нової пошти».

«Так сьогодні розправляються з усіма паростками нових підприємств в Україні», – сказала вона.

Керівник фракції також розповіла про працівників сільськогосподарських підприємств, які завтра під стінами парламенту вимагатимуть скасування антиаграрних законів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE