Politerno > Україна і світ > Блок Петра Порошенка на Тернопільщині розвалюється на очах

Блок Петра Порошенка на Тернопільщині розвалюється на очах

  • 21 Березня, 2018
  • 2746 Переглядів
  • 0

Голові Тернопільської обласної державної адміністрації Степану Барні все важче вдається втримувати партійну вертикаль “під Порошенка”. Ситуативіні союзники з “Народного Фронту” на чолі з Романом Заставним більше думають про отримання конкретної вигоди від короткого перебування у владі.

І політичні проблеми Барни їх мало хвилюють. Ігор Вонс, який є заступником голови ОДА та перебуває на цій посаді під протекцією Романа Заставного, навіть публічно “наїхав” на студентського друга Степана Степановича, екс-регіонала Івана Бабійчука.

Тарас Юрик також більше дбає про власний імідж, хоча формально є головою обласної організації партії “Блок Петра Порошенка”. Ним він став після того, як державним службовцям заборонили керувати політичними утвореннями і Степан Барна склав повноваження керівника пропрезидентської партії на Тернопільщині.

Аграріїв, які склали кістяк фракції БПП в обласній раді, заледве втримують державними дотаціями.

Голова обласної ради Віктор Овчарук так і не зумів стати самостійним політичним гравцем та продовжує перебувати в тіні голови ОДА Степана Барни. Цьому сприяє керівник апарату обласної ради Бабійчук. Його нав’язали Овчаруку з єдиною метою: публічно дистанціювати Барну від Бабійчукаі і в той же час “приглядувати” за Вікетором Вікторовичем. Лан не спрацював – Бабійчук людиною Овчарука так і не став, а своїми діями продовжує підставляти голову ОДА.

Читайте також: Екс-регіонал Бабійчук втягнув дружину в аферу, через яку її тепер судять

В міській раді кожен з депутатів грає своє “кіно”. Ні формальний голова фракції Місько, ні секретар ради Шумада (обидвоє – добрі друзі з Барною) процесами не управляють та жодного серйозного впливу не мають. Ні фракція, ні партія в цілому, ні народні депутати жодного слова не сказали, коли їхнього однопартійця, депутата міської ради Тараса Білана звільнили з посади директора оборонного заводу “Промінь”. Хоча всі в Україні чітко розуміють, що оборонка – це виключна прерогатива та кадрова квота самого Президента.

Більше того, Білана зараховують до умовної команди нардепа від Народного Фронту та безпосереднього “власника” молодої команди Барни Романа Заставного. З ним Тарас Білан працював в міській раді, а потім балотувався в міські депутати від партії “За Україну”, але вона зуміла провести в раду зразка 2010 року лише двох обранців – самого Романа Заставного та його протеже, нині нардепа від БПП Тараса Юрика. Але Роман Йосипович також промовчав, коли Білана виганяли з посади. Більше того, Білан написав гнівний пост-зверненя на своїй сторінці у Facebook, у якому апелював до Заставного й вимагав якихось дій по відношенню до нового керівництва оборонного держпідприємства.

Все це вказує на те, що в партії Порошенка на Тернопільщині серйозні проблеми: як кадрові, так і організаційні. Єдиних проблем, яких немає в команди Барни, то це фінансових. Гроші вони розпихають не тільки по власних кишенях, але і в ЗМІ. Тернопільська ОДА вже декілька місяців поспіль є лідером серед замовних матеріалів в засобах масової інформації. На цьому дутому іміджі місцева команда Порошенка заходить в передвиборчу гонку для можливого обрання свого боса на другий термін. І не будуть нехтувати жодними методами. Бо міняти тепле прибуткове чиновницьке крісло на вуличні барикади вони вже не захочуть. Тим більше, за ідею…

В курсі

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE