Politerno > Україна і світ > Якщо не вдасться понизити рейтинг, Тимошенко намагатимуться зняти з президентських виборів – Небоженко (Відео)

Якщо не вдасться понизити рейтинг, Тимошенко намагатимуться зняти з президентських виборів – Небоженко (Відео)

  • 28 Березня, 2018
  • 1481 Переглядів
  • 0

Якщо владі не вдасться понизити рейтинг Тимошенко, то її намагатимуться зняти з президентських виборів – в цьому сенсі, затримана депутат ВРУ Надія Савченко – “просто золотий інструмент”, вважає директор соціологічної служби “Український барометр”, Віктор Небоженко.

Про це він сказав під час прес-конференції у Києві, коментуючи ситуацію довкола арешту парламентарія, передає INTV.

“Перше – це звісно що спроба вдарити по жахливо високому рейтингу Тимошенко. Я би навіть сказав скандальному, в 2 рази вищому ніж у президента – це дуже погано (…) Очевидно, що вона має дати якісь покази на Тимошенко. Але тут яка ситуація, якщо вона просто ображає Тимошенко чи “нападає” на неї, то це стратегія вивести її на нову виборчу кампанію. Другий варіант, коли вона зненацька скаже, що Тимошенко добра, більш того, що саме Тимошенко, мовляв, наштовхнула її на цей злочин і це вона вставляла детонатори у ракети. Тобто, Савченко може написати будь-що. А це вже важливо”, – зазначив В. Небоженко.

За його словами, проблема “починаючої авторитарної влади” полягає у тому, що “вони йдуть на злочин, вважаючи, що потім вони зроблять що-небудь добре”.

“Якщо не вдасться понизити рейтинг Тимошенко, то другий шлях – зняти Тимошенко з виборчих перегонів. І в цьому сенсі Савченко – просто золотий інструмент. Якщо їй не дадуть закурити, не дадуть горілки, почнуть мучити її – вона, цілком ймовірно, напише “найстрашніші” речі. І напередодні самої президентської кампанії “зненацька” генпрокурор разом із дуже сором’язливим ЦВК приймає рішення на час розслідування призупинити дію мандату Тимошенко”, – змоделював можливі дії зі сторони влади політолог.

Як повідомлялось, за результатами опитування проведеного групою КМІС, якби вибори Президента України відбувалися в кінці лютого 2018 року, то в першому турі більше голосів, ніж інші кандидати (серед кандидатів у списку, переданих респонденту), отримала б Ю. Тимошенко (24,6% серед тих, хто збирається голосувати і визначився). Далі йдуть – О. Ляшко (15,5%), А. Гриценко (12,5%), П. Порошенко (9,8%), Ю. Бойко (9,7%) і В. Рабінович (9,5%).

Результати масштабного соцопитування групи “Рейтинг” вказують на те, що Юлія Тимошенко суттєво випереджає Петра Порошенка – 18,7% та 15,6% підтримки відповідно. У другому турі Тимошенко виграла б у будь якого з існуючих кандидатів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE