Politerno > Україна і світ > САП повинен очолити прокурор-кіборг Максим Грищук – Найєм

САП повинен очолити прокурор-кіборг Максим Грищук – Найєм

  • 31 Березня, 2018
  • 1441 Переглядів
  • 0

Незалежно від того, чим закінчиться розслідування ситуації навколо Антикорупційної прокуратури, очевидно що Назар Холодницький не може залишатися керівником САП. Це занадто великий удар по довірі до роботи сотень детективів і в цілому до інституції НАБУ.

Але також очевидно, що ще більшим ударом для антикорупційних органів стало б керівництво Антикорупційною прокуратурою Юрієм Луценком.

Компромісним варіантом на період обрання нового керівництва САП може стати перший заступник Холодницького – Максим Грищук. Сподіваюся, у Генпрокурора вистачить мудрості і адекватності, щоб не гвалтувати САП і віддати в потрібні руки.

Нагадаю, що під час відбору керівництва САП і НАБУ Максим Грищук набрав 9 голосів конкусрной комісії; в той час як Назар – 7. І велика частина громадянського суспільства, експертів і людей особисто знайомих з обома кандидатами підтримували саме Максима Грищука. На той момент він служив в 81-й бригаді ДШВ ЗСУ і вже пройшов Донецький аеропорт. І єдиним аргументом проти призначення прокурора-кіборга була недосвідченість Максима. Зараз цей аргумент відпадає – Максим весь цей час пропрацював заступником глави САП, його дуже поважають колеги і, наскільки я розумію, у нього великий авторитет серед детективів НАБУ.

А у відстороненні Назара Холодницького я б не шукав ніяких підводних каменів і таємниць – керівник САП створив цю ситуацію власними руками.

Так, звичайно, комусь в ГПУ могла бути вигідною чергова дискредитація органу, але в кінцевому підсумку без дій самого Холодницького це було б неможливо. Тепер в наших спільних інтересах, щоб ця справа не вмерла в кваліфікаційно-дисциплінарній комісії, а вилилася в реальне кримінальне провадження, з відкритим судовим процесом.

Мустафа Найемнародний депутат України

Як повідомлялось, 30 березня Генпрокуратура викликала на допит керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, а генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що попросив Квалифікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів розглянути питання зняття з посади керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

Згодом керівник НАБУ Артем Ситник заявив, що Назар Холодницький “зливав” інформацію про заплановані обшуки і тиснув на посадових осіб.

У свою чергу Голова САП Назар Холодницький зазначив, що не збирається миритись зі звинуваченнями генпрокурора Юрія Луценка. Також він заявив, що в разі його звільнення антикорупційною прокуратурою буде керувати генеральний прокурор фактично.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE