Politerno > Україна і світ > Влада заганяє громадськість під плінтус, зате на розгляд винесено багато лобістських законопроектів – Тимошенко (Відео)

Влада заганяє громадськість під плінтус, зате на розгляд винесено багато лобістських законопроектів – Тимошенко (Відео)

  • 2 Квітня, 2018
  • 1506 Переглядів
  • 0

«Батьківщина» закликає парламент підтримати закон про скасування е-декларування для громадських організацій, а також скасувати кримінальну відповідальність для них за неподання е-декларацій до 1 квітня.

Про це заявила лідер фракції Юлія Тимошенко на брифінгу за підсумками засідання Погоджувальної ради лідерів парламентських фракцій та комітетів.

Політик нагадала, що завтра це питання розглядатиметься у Верховній Раді першим.

«Влада почала знаходити інструменти, щоб громадських діячів і активістів, які борються з корупцією, загнати під плінтус», – зауважила Юлія Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» переконана, що всі громадські активісти готові до прозорості декларування своєї фінансової діяльності.

«Але питання полягає в іншому: сьогодні ті закони, які ухвалили щодо декларування доходів і видатків громадських активістів, які борються з корупцією, не є просто концепцією прозорості їх фінансової діяльності. Це, по суті, петля, яку вдягають на шию активістам. Це акт політичної агресії проти тих друзів України у світі, які підтримують наші громадські організації. Цього не можна допустити, треба негайно добитися скасування е-декларування як аспекту політичних репресій проти активістів», – підсумувала парламентарій.

У той же час порядок денний Верховної Ради знову переповнений лобістськими законопроектами.

«Наступного тижня у порядок денний включений цілий перелік лобістських законопроектів.  Зокрема йдеться про такі, якими планується скасувати контроль уряду та держави за роботою всіх державних корпорацій, держаних монополій, державних підприємств», – наголосила Юлія Тимошенко і додала, що подібного хамства вона «не бачила за всі 26 років».

Політик також нагадала, що минулого тижня депутати-патріоти не дали провладній більшості можливості ухвалити ці шкідливі для країни законопроект.

«Зараз нам, як ніколи, потрібно діяти, щоб через рік, коли відбудеться перезавантаження влади, Україна не прийшла без землі, без державних монополій, без державної ключової власності, яка зараз на корупційній основі роздається найближчому оточенню президента. Нам потрібно не лише критикувати, а виставляти зараз запобіжники цим процесам. І для цього потрібно згуртувати в парламенті всі патріотичні сил», – підсумувала Юлія Тимошенко.

Повний перелік лобістських законопроектів, які пропрезидентська більшість  планує ухвалити цього пленарного тижня можна переглянути тут.

Як повідомлялось, представники БПП, Народного фронту, РП Ляшка і “Опоблоку” не прийшла на комітет розглядати скасування декларацій для ГО.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE