Politerno > Україна і світ > Влада хотіла помститись антикорупціонерам, а підставила Україну – Крулько

Влада хотіла помститись антикорупціонерам, а підставила Україну – Крулько

  • 2 Квітня, 2018
  • 1398 Переглядів
  • 0

Безвізовий режим з ЄС може бути під ударом, якщо не буде виконана вимога щодо скасування е-декларування для громадських активістів.

На цьому наголосив заступник Голови партії «Батьківщина» Іван Крулько під час ефіру на телеканалі «NewsOne».

За його словами, запровадженням  е-декларування провладні фракції хотіли помстились громадським активістам-антикорупціонерам за те, що вони викривали їхні корупційні діяння і статки.

«Натомість, підставили Україну. Минулого тижня Єврокомісія поставила під сумнів виконання Україною вимог щодо лібералізації візового режиму через введення е-декларування для громадських активістів. Це серйозна проблема, яку створила більшість і президент, підписавши торік закон з цією нормою. Водночас провладні фракції  не дали голосів за законопроект №6271 за авторства Тимошенко, що мав позитивний висновок Венеціанської комісії і мав скасовувати норму про  е-декларування громадських активістів.  Зараз президент каже: «Я за скасування». Але чому  тоді він підписував  цей закон?» – риторично резюмував народний депутат.

Парламентарій зауважив, що включення до е-декларування доходів і витрат громадських активістів, не всіх, а лише антикорупціонерів, що є нелогічним.

І про це вказали такі міжнародні інституції як Єврокомісія, Венеційська комісія, посли G7 та інші, додав він.

Підсумовуючи Іван Крулько зауважив, що у вівторок, 3 квітня,  питання скасування е-декларування з  громадських активістів і  зняття з них  кримінальної та адміністративної відповідальності за неподачу е-декларацій до 1 квітня буде розглядатись першим питанням.

«Це відбудеться завдяки принциповій позиції Юлії Тимошенко та депутатам від «Батьківщини», які вимагали скликання  позачергового пленарного засідання минулого тижня», – наголосив політик.

Як повідомлялось, представники БПП, Народного фронту, РП Ляшка і “Опоблоку” сьогодні не прийшла на комітет розглядати скасування декларацій для ГО.

Читайте по темі: Влада заганяє громадськість під плінтус, зате на розгляд винесено багато лобістських законопроектів – Тимошенко (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE