Politerno > Україна і світ > З’явилося відео, як Уляні Супрун пропонували хабар квартирою

З’явилося відео, як Уляні Супрун пропонували хабар квартирою

  • 6 Квітня, 2018
  • 1973 Переглядів
  • 0

Журналісти опублікували відеозапис того, як виконувачу обов’язків міністра охорони здоров’я Уляні Супрун пропонували хабар у вигляді квартири. За це її просили посприяти наданню необхідного медичного обладнання для лікарні міста Вишневого Київської області.

Про це повідомила ТСН.

На відео, спочатку помічник народного депутата Олега Ляшка щось шепоче на вухо, потім хапає за лікоть Уляна Супрун і знову тихо говорить: “Я не розумію такі речі, я розповім як, у нас будинки будуються хороші”, – говорить глава радикалів Києво-Святошинського району Олександр Богачов.

В обмін на квартиру лікарня Вишневого повинна була отримати медичну техніку, в тому числі мамограф, за рахунок міжнародних організацій.

Журналістам помічник депутата говорить, що Супрун, мовляв, сама скаржилася на відсутність власного житла, а він розчулився.

“Я людина чуйна і не міг не відгукнутися, що я просто, щоб допомогти, поліпшити умови і за це виходить мене хочуть судити», – каже Богачев

На відео вже міський міський голова Вишневого Ілля Діков особисто зустрічається з нею. І розмірковує над схемами передачі квартири для неї.

“Як ви задекларуєте, це ваше запитання, купили, не купили… Але є певні фонди такі, мої особисті”, – заявляє чиновник.

Тобто квартира призначена для Супрун, з якихось фондів міського голови.

У той же час в міськраді заперечують наявність вільного житла.

“Забудовники місту квартири не передають, тому наш квартирний фонд вже 7 років не поповнюється”, – заявляє заступник міського голови Георгій Майсурадзе.

Квартиру для Супрун повинні були оформити на її помічника. Міський голова навіть возив його показувати будинок.

Мер Вишневого Ілля Діков спочатку всіляко уникав зустрічі з журналістами. А потім написав листа, що утримається від коментарів до закінчення слідства.

Забудовники “Акварелі 2”, вони теж фігурують на плівках Холодницького, також не хочуть зустрічатися з журналістами. А тут могли пояснити, хто і чим платив за квартиру для хабара.

На оіншому відео, що є в наявності слідчих, Діков розмірковує, як можна заробити на медичному обладнанні.

“Ми беремо 50 відсотків там, грубо кажучи, пишемо 100 гривень в день. Соціальні, тобто ветерани, малозабезпечені, всі інші, грубо кажучи, в день на десять талончиків”, – говорить чиновник.

Комплекс “Акварелі 2” знаходиться на околиці Вишневого. Ймовірно, в цій ще не добудованих секції однокімнатна квартира повинна була стати власністю Уляни Супрун.

В.о. міністра ще взимку обмовилася, що у неї в кабінеті пропонував хабара помічник Олега Ляшка і глава радикалів Києво-Святошинського району Олександр Богачов.

Уляна Супрун, нібито, відразу заявила в органи і весь час підігравала дійовим особам.

7 березня НАБУ провело обшуки вдома у помічника Ляшка у справі про хабар.

14 березня 2018 року Уляна Супрун заявила, що понад рік тому звернулася до Національного антикорупційного бюро через пропозицію їй квартири у якості хабара від помічника народного депутата.

В кінці березня з’явилися подробиці невдалої дачі хабара Супрун.

Читайте також: Як помічник Ляшка Уляну Супрун житлоплощею підкупити намагався

 

 

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE