Politerno > Україна і світ > Російський енергетичний бізнес в Україні розвивається активніше ніж за Януковича – Ігор Луценко

Російський енергетичний бізнес в Україні розвивається активніше ніж за Януковича – Ігор Луценко

  • 10 Квітня, 2018
  • 1443 Переглядів
  • 0

Російський енергетичний бізнес зараз активно розвивається в Україні і російські компанії мають більшу частку в українській енергетиці, ніж вони мали за часів Януковича.

Про це в прямому ефірі на телеканалі «ZIK» заявив народний депутат від «Батьківщини» Ігор Луценко.

Він зазначив, що керівництво України отримувало від Росії економічні хабарі.

«Бізнес багатьох урядовців і багатьох наближених до першої особи структур у Росії був фактично таким собі хабарем, який давав Путін нинішній владі, щоб мати можливості політичного маневру. Це треба припиняти! Українцям потрібно випереджати Захід санкціями проти Росії», – переконаний політик.

На жаль, як зауважив Ігор Луценко, наразі наша держава запроваджує санкції лише після того, як їх запровадить  США та Британія.

«Ми маємо показувати, що ми попереду. А потім вже можемо реплікувати і показувати Заходу, наскільки ми ефективні, наскільки ми витісняємо з України російський бізнес. У нас має бути  певний план витіснення. Адже сьогодні ми бачимо, що це якісь хаотичні безсистемні дії. Це треба припиняти і переходити в русло Британії та США», – вважає народний депутат від «Батьківщини».

Парламентарій наголосив на тому, що великий енергетичний бізнес зараз активно розвивається в Україні.

«Російські компанії здійснюють таку собі «експансію» українського енергетичного ринку. Це  зокрема компанії під брендами Amic, Glusco та інші компанії. Росіяни їх успішно сюди провели і зараз мають більшу частку в нашій енергетиці, насамперед це стосується нафтопродуктів, аніж вони мали при Януковичі», – підсумував  Ігор Луценко.

Раніше Ігор Луценко заявляв, що відсутність у парламенті голосів народних депутатів від провладної більшості за скасування е-декларування для громадських організацій – це помста президента активістам, які ведуть боротьбу з корупцією.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE