Politerno > Тернопільщина > “Все залежить від прізвища та крісла, у якому це прізвище сидить” – журналістка про справу Іваненка і не тільки

“Все залежить від прізвища та крісла, у якому це прізвище сидить” – журналістка про справу Іваненка і не тільки

  • 10 Квітня, 2018
  • 2975 Переглядів
  • 0

Все залежить від прізвища та крісла, у якому це прізвище сидить.

Була щойно на суді, де розгляди апеляцію на ухвалу слідчого судді Дуди О. від 23 березня, в якій слідчий суддя задовільнив клопотання продовжити тримати під вартою Михайла Іваненка ще на місяць.

Я, відверто, не знаю (та й не можу знати, на жаль) усіх деталей провадження по Іваненку, але, мабуть, в цій історії одну з ключових ролей відіграє прізвище.

Сидячи в залі суду, пригадалось кілька випадків… Ось чоловік з прізвищем Камінський. Той, що в минулому був правою (вірною) рукою та заступником Сергія Надала. Спочатку його відпустили під заставу у 97 (!) тис. грн.., а потім Камінський обійшовся штрафом у 25,5 тис. грн. Хоча підозрювали чоловіка у «жирному» хабарництві і затримували прямо на робочому місці столичні правоохоронці з усіма «почестями». Та підсумок один – на свободі.

Далі. Чоловік з прізвищем Сорівка ( директор КП «Місто») – «взяв» 600 доларів від місцевого підприємця за вплив на службових осіб міськради щодо прийняття ними рішень у безперешкодному отриманні дозволу на розміщення об’єкта торгівлі у Тернополі.

Тоді головний архітектор міста Василь Бесага аж у Насірова загрався – зліг у лікарню. Кажуть, що правоохоронці і його шукали в той день, двері ламали до кабінету. Цілий корупційний ланцюг мовляв виявили …

Та у підсумку Сорівці дали 20 400 грн. штрафу. І, звісно, на сайті міськради Сорівка досі значиться як директор КП.

Обійшовся штрафом і чоловік з прізвищем Козак – екс-директор КП облради. Козака теж «ловили» на хабарі, але у підсумку відпустили за штраф. (вибачте, що не всіх затриманих-відпущених згадую, бо пост був би надто довгим.

Сюди ж, до колекції, кілька проваджень проти діючих депутатів міськради Тернополя. Деякі – уже закінчилися штрафами за хабарі, деякі – на фініші, але фігурантів не тривають під вартою, не бояться, що вони втечуть чи вплинуть на слідство.

Мабуть, справа у прізвищах та кріслах. Про нападників на Ігоря Турського взагалі мовчу. Ледь встигаю слідкувати за їхніми оновленнями в «Інстаграмі». Хлопці взагалі не переймаються тим, що серед білого дня в центрі міста людину підрізали.
У них, правда, крісел зручних немає, але їх прізвища знають ті, хто може забезпечити спокійне майбутнє навіть після кримінального злочину.

А ось, на скільки мені відомо, у Михайла Іваненка і крісла немає, і прізвище його наближеним до «верхівки» не назвеш. Тому продовжують тримати під вартою без права на заставу. Знову ж таки наголошую, що кожен має відповідати перед законом, якщо його порушив, але прізвища та крісла часто вищі за усі закони…

Та й таке.

P.S. на фото один із «заколотників» нападу на екс-депутата красується на фоні чи то поліції, чи то служби охорони. Все ок у хлопця, якщо хтось переймався …

Teтяна Колеснік

Як повідомлялось, суддя Дуда О.О., який дозволив забудову “Березолю”, не віддав на поруки ветеранам АТО Михайла Іваненка.

Читайте також: Декілька слів про упередженість тернопільських суддів – Дуда О. О

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE