Politerno > Тернопільщина > Мер-“свободівець” та нардеп від “Народного фронту” втягнули “Макдональдс” в корупційний скандал

Мер-“свободівець” та нардеп від “Народного фронту” втягнули “Макдональдс” в корупційний скандал

  • 12 Квітня, 2018
  • 11431 Переглядів
  • 0

В інвестиційній угоді щодо будівництва на майдані Перемоги “McDonald’s” не йдеться про офіційних представників компанії в Україні.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook журналістка Тетяна Колеснік.

“Ура, панове! Місяць очікування і я маю інвестугоду щодо будівництва “McDonald’s” у Тернополі! Та про офіційного представника «McDonald’s” в Україні там ні слова”, – написала Тетяна учора.

Більше того, фірма яка згадується в інвестугоді не зазначена на інформаційному стенді будівельного майданчику.

Так, договір укладений між:
1) Виконавчим комітетом ТМР в особі заступника мера Хімейчука Івана Сергійовича.
2) ТзВО «Зодіак Люкс» в особі керівника Кузьменка Бориса Миколайовича
3) Комунальним підприємством ТМР фірми «Тернопільбудінвестзамовник» в особі директора Кришталовського Романа Казимировича.

Як відомо, франшизи McDonalds не продає і в Україні компанію представляє лише одна фірма із статутним капіталом майже мільярд – це ПІІ «МакДональдз Юкрейн Лтд» (інформація з сайту McDonalds). Та про неї в угоді не згадується. Як і про конкретно McDonalds також.

Договором передбачено укладання додаткових угод, якщо в цьому є потреба, і, можливо, «Зодіак Люкс» має такі документи, але виникає логічне запитання: «Чому мерія (КП) укладає договори через «прокладку»?. До речі, на інформаційному стенді (принаймні тому, що бачила на початках) ТзОВ «Зодіак Люкс» навіть не фігурує. Якщо зараз «дописали», то поправте мої слова. Та не було точно (додаю фото).

Вигода для міста – згідно угоди, йдеться про сплату 5% від загальної вартості будівництва. Та 6% пайової участі, хоча це стандартна практика з угодою чи без, себто про пайову. Тому 5% від будови. Натомість інвестор будує на комунальній землі, і вся споруда на фініші переходить йому у власність. Йдеться, згідно договору, про 0, 4732 га землі.

В кінці березня офіційний представник McDonalds в Україні мав заявити публічно про свій намір будуватися. Та поки що тиша.

За словами Колеснік зі зв’язками «Зодіак Люкс» картина поки що не цілком зрозуміла. Та поява сьогодні на будівництві фірм, дотичних до одного відомого тернопільського ресторатора, наштовхує на роздуми.

Звичайно ж мова йде про народного депутата України з Народного фронту Романа Заставного. Адже, за дивним збігом обставин, надто привітний представник компанії-замовника будівництва ресторану Павло Вівчар, який усім охочим розповідає про львівську компанію і повний порядок з документами виявився… помічником-консультантом на громадських засадах нардепа Романа Заставного.

А тим часом містом ширяться чутки, що Заставний з Надалом “на ножах”. Дивні люди – мова ні про які стосунки не йде апріорі – суто бізнес-інтереси. Нічого особистого.

Ось так мер-націоналіст, спільно з “фронтовиком” мільйонером, будують в Тернополі символ капіталізму. За своїми, неписаними законами.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE