Politerno > Україна і світ > Опубліковано супутникові знімки результатів завданих по Сирії ударів

Опубліковано супутникові знімки результатів завданих по Сирії ударів

  • 15 Квітня, 2018
  • 1523 Переглядів
  • 0

Надані компаніями DigitalGlobe і Planet.com супутникові знімки підтверджують, що ракети США, Великобританії і Франції завдали серйозної шкоди об’єктам у Сирії 14 квітня.

Знімки опублікувало CNN, яка звернулася до вказаних компаній після заяв сирійського державного телебачення про те, що ракети в районі Хомса були перехоплені і не завдали шкоди.

“Нові супутникові знімки від DigitalGlobe показують, що в Хомсі було завдано значної шкоди двом окремим об’єктам”, – пише CNN, публікуючи для порівняння фотографії від 13 і 14 квітня.

Крім того, публікуються фотографії від Planet.com, що показують, що будівлю науково-дослідного центру на околиці Дамаска було зруйновано до уламків.

Як повідомлялося, в ніч на 14 квітня США, Франція і Велика Британія разом завдали військових ударів у Сирії у відповідь на застосування президентом Башаром Асадом хімічної зброї проти цивільних осіб.

Як повідомлялось, в ніч на 14 квітня США, Велика Британія та Франція завдали авіаударів по військових об’єктах в Сирії, які пов’язують із зберіганням та виготовленням хімічної зброї.

Згодом постпред США в Радбезі ООН Ніккі Гейлі заявила, що США можуть нанести по Сирії нових ударів, якщо режим знову використає хімічну зброю.

Увечері 14 квітня Рада Безпеки ООН не підтримала внесену Росією резолюцію про засудження удару по Сирії з боку США, Великобританії і Франції. Рішення було ухвалено в ході екстреного засідання РБ ООН.

Читайте також: Туреччина, Іран, ЄС, Україна, Німеччина – реакція держав на удари по Сирії

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE