Politerno > Україна і світ > Автокефалія. Порошенко знову обдурив всю країну – Корнейчук

Автокефалія. Порошенко знову обдурив всю країну – Корнейчук

  • 25 Квітня, 2018
  • 3617 Переглядів
  • 0

Вселенський патріарх Варфоломій переклав з себе відповідальність за рішення про створення автокефальної православної церкви в Україні на РПЦ: якщо в Москві погодяться, тоді можна і говорити про незалежну церкву в Україні, вважає Дмитро Корнійчук.

Президент України Петро Порошенко раніше повідомив про те, що Вселенський Патріархат починає нібито процедури, необхідні для надання автокефалії православній церкві в Україні.

Відповідне рішення прийняв Святий і Священний Синод Вселенського Патріархату, який напередодні прийняв до розгляду звернення від президента до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православній Церкві в Україні, Постанову Верховної Ради в його підтримку, а також відповідні звернення ієрархів українських православних церков”, – йдеться в повідомленні на сторінці Порошенка в Facebook.

Однак, якщо прочитати текст комюніке Вселенського патріархату, то стає зрозуміло: президент, м’яко кажучи, вводить українців в оману, зазначив політичний аналітик Дмитро Корнейчук.

“В результаті виявилося, що Порошенко знову обдурив всю країну. І ніхто не приймав ніяких рішень з боку Вселенського патріархату почати процес створення незалежної української церкви”, – написав Корнійчук на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, з прес-релізу Вселенського патріархату слідує, що “Синод затвердив рішення тісніше спілкуватися і координуватися з даного питання з сестринськими православними церквами”.

Іншими словами, пояснив аналітик, “Вселенський патріарх переклав з себе відповідальність на ту ж РПЦ. Мовляв, якщо в Москві погодяться, тоді можна і говорити про незалежну церкву в Україні”.

“Власне, заздалегідь було ясно, що Вселенський патріарх не стане сваритися з РПЦ. І не стане ініціатором розколу православ’я…”, – резюмував Корнейчук.

Читайте також: “Вирішили тісно спілкуватися”. Як розуміти першу відповідь Варфоломія по автокефалії

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE