Politerno > Україна і світ > Труба каже, що запуск ДБР затягують

Труба каже, що запуск ДБР затягують

  • 25 Квітня, 2018
  • 1609 Переглядів
  • 0

Директор новоствореного Державного бюро розслідувань Роман Труба вважає, що запуск роботи підконтрольного йому відомства затягують.

Про це він сказав в інтерв’ю “Радіо Свобода”.

“Затягування в запуску Державного бюро розслідувань відчувається не лише щодо приміщення, а і, наприклад, щодо ухвалення проектів законів, які на цей час є у Верховній Раді. Ми всі розуміємо, що коли є погодження, коли є порозуміння фракцій – закони ухвалюються дуже швидко”, – сказав Труба.

Він зазначив, що ті законопроекти, які внесені є у парламенті, технічні.

“Їх підтримують експерти, науковці і більшість парламентарів, проте вже значний період часу ми технічні норми не можемо провести через сесійну залу”, – сказав директор ДБР.

Щодо оренди офісу, то він розповів, що наразі відомство розташовується в кількох кабінетах будівлі Кабміну, але уже підписаний договір оренди приміщення.

“На цей час розробляємо технічну документацію, а потім будемо проводити тендерні процедури щодо проведення ремонту. Затягування, на мій погляд, існує. За п’ять місяців можна було запропонувати приміщення, яке б в повній мірі задовольняло Державне бюро розслідувань. Цього зроблено не було”, – додав Труба.

Також він зауважив, що це приміщення також не задовольняє в повній мірі потреби бюро.

При цьому він висловив сподівання, що вдасться знайти приміщення, у якому можна буде працювати “десятки років”.

Раніше директор державного  бюро розслідування Роман Труба заявив, що бюро має повноцінно розпочати роботу у вересні 2018 року.

Як повідомлялось, 31 березня увечері завершилися вибори до Ради громадського контролю при Державному бюро розслідувань.

Після виборів один з лідерів “Автомайдану” Олексій Гриценко написав заяву до поліції через те, що Олександр Граб, якого у п’ятницю 30 березня не було в Україні, отримав мандат на установчих зборах з обрання Ради громадського контролю при Державному бюро розслідувань.

Раніше головний експерт антикорупційної групи “Реанімаційного пакету реформ” Олександр Лємєнов та народний депутат Мустафа Найєм заявляли, що влада планує сфальсифікувати вибори Ради громадського контролю при Державному бюро розслідувань і обрати лояльних до себе людей.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE