Politerno > Україна і світ > Лідери КНДР та Південної Кореї домовились про завершення 70-річної війни і посадили сосну (Відео)

Лідери КНДР та Південної Кореї домовились про завершення 70-річної війни і посадили сосну (Відео)

  • 27 Квітня, 2018
  • 1350 Переглядів
  • 0
Кім Чен Ин і Мун Чже Ін тиснуть руки після підписання декларації про завершення війни, ФОТО: СКРІН-ШОТ ТРАНСЛЯЦІЇ BLOOMBERG

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин та президент Південної Кореї Мун Чже Ін сьогодні, 27 ківтня, домовилися закінчити війну, яка формально тривала між країнами майже 70 років, та досягнути повної денуклеаризації Корейського півострова.

Про це повідомляє Bloomberg News.

Північна та Південна Кореї технічно залишаються у стані війни, оскільки війна 1950-1953 років закінчилася укладенням перемир’я, а не мирного договору.

Домовленості завершити війну лідери досягнули під час історичного саміту у п’ятницю, який вони проводять у південній частині демілітаризованої зони, що розділяє дві країни, і на якому вони підписали відповідну декларацію.

Кім Чен Ин та Мун Чже Ін заявили, що наступного місяця вони проведуть військові переговори і будуть домагатися “поетапного роззброєння”, не надавши більш детальної інформації.

Вони оголосили, що планують формально проголосити резолюцію про завершення війни і перетворити нинішнє перемир’я в мирний договір до кінця року.

Обидві сторони “підтвердили свою спільну мету без’ядерного Корейського півострова шляхом повної денуклеаризації”.

“Південна і Північна Корея домовилися докласти зусиль для забезпечення підтримки і співпраці міжнародного співтовариства у справі денуклеаризації Корейського півострова”, – йдеться в заяві за підсумками зустрічі.

Стоячи поруч з главою Південної Кореї, Кім Чен Ин звернувся до міжнародних ЗМІ, заявивши, що дві Кореї – це єдиний народ, який повинен працювати разом задля возз’єднання.

“Ми не ті люди, які повинні протистояти один одному … ми повинні жити в єдності. Ми довго чекали, коли цей момент трапиться. Всі ми”, – цитує лідера КНДР CNN.

“Ми зможемо насолоджуватися миром і процвітанням на Корейському півострові, не боячись війни”, – додав Кім Чен Ин.

Також сьогодні лідери Північної та Південної Корей в рамках історичного саміту посадили символічне дерево, що має ознаменувати нову сторінку у відносинах між обома країнами.

 

Дерево – сосну – посадили на демаркаційній лінії, яка є офіційним кордоном між двома країнами. Дерево датується 1953 роком, роком підписання Корейського військового перемир’я.

Грунт і вода, використані для посадки дерева, були взяті з обох сторін кордону та змішані.

Під час церемонії сестра Кім Чен Ина допомогла йому одягнути білі рукавиці. Він із лідером Південної Кореї разом поклали останню лопату землі. Потім Кім заявив, що до обох країн прийшла “нова весна”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE