Politerno > Україна і світ > Скандальновідомого Бочковського не пустили на роботу – Кабмін оскаржив в суді його поновлення

Скандальновідомого Бочковського не пустили на роботу – Кабмін оскаржив в суді його поновлення

  • 27 Квітня, 2018
  • 1501 Переглядів
  • 0

26 квітня Окружний адміністративний суд Києва скасував звільнення Сергія Бочковського з посади голови ДСНС. Водночас в МВС пояснили, що Бочковський, якого суд поновив на посаді, перебуває у статусі звинувачуваного за трьома статтями Кримінального кодексу, серед яких – отримання хабара.

Сьогодні Сергія Бочковського охорона не пустила на робоче місце.

Його супроводжував адвокат Ігор Федоренко, повідомляє у п’ятницю “Укрінформ“.

Представник апарату служби, який вийшов до них зазначив, що “на даний момент немає рішення про допуск” Бочковського до адмінбудівлі ДСНС.

На запитання, коли можна очікувати відповідного рішення, посадовець відповів, що “треба почекати” і “все залежить від керівництва”.

Наразі екс-голова служби з адвокатом залишаються на місці і чекають на рішення про допуск на робоче місце.

Згодом представник кадрового апарату ДСНС пояснив, що поновленого судом голову Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського не впустили до будівлі ДСНС, тому що йому не вистачає відповідного рішення про допуск від уряду.

“Представник ДСНС пояснив, що дозволом на допуск до адміністративної будівлі для Бочковського може бути лише відповідне рішення уряду, а не судова ухвала. Наразі ж такого розпорядження Кабміну немає”, – йдеться в повідомленні.

У свою чергу адвокат Бочковського Ігор Федоренко, з яким він 27 квітня прийшов під стіни ДСНС, заявив, що рішення суду є достатньою підставою для допуску його клієнта до роботи.

“Воно (рішення суду — ред.) захищає його і поновлює його трудові права. Він має виходити на роботу. Він має бути забезпечений своєю роботою і він має отримувати за неї заробітну плату відсьогодні і компенсацію за ті дні, які він вимушено не був допущений до роботи”, – підкреслив адвокат.

Також адвокат склав акт про недопуск Бочковського на роботу і заявив, що йде разом зі своїм підзахисним до поліції.

Федорченко заявив, що судова ухвала зобов’язує пропустити на робоче місце Бочковського, а питання про поновлення його на посаді голови має вирішуватися пізніше.

Через якийсь час прес-служба МВС повідомила, що поновлення екс-очільника Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського Кабінет міністрів оскаржив в суді.

“Рішення адміністративного суду про відновлення Бочковського на посаді оскаржене у законному порядку”, – йдеться в повідомленні.

У коментарі “Українській правді” речник МВС Артем Шевченко пояснив, що апеляцію у даній справі подали не МВС, а позивач у справі, тобто Кабінет міністрів.

“Не МВС апелюватиме”, – наголосив Шевченко.

В прес-службі Міністерства юстиції пояснили, що позивачем у справі є Кабмін.

Міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко в коментарі “УП” пояснив, що інтереси уряду в суді буде представляти Мін’юст.

“Інтереси КМУ в судах представляє згідно з законодавством Міністерство юстиції. Як тільки прийде рішення вони будуть визначатись”, – повідомив Саєнко.

Також на дії суддів окружного адміністративного суду Києва (поновлення Бочковського – ред.) подадуть скаргу до Вищої ради правосуддя.

Проти Бочковського ведуться розслідування за підозрою в учиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. і ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 368 “Отримання неправомірної вигоди службовою особою”; ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 364 “Зловживання владою”; ч. 1 ст. 366 “Службове підроблення” КК України.

25 березня 2015 року на засіданні уряду у прямому ефірі затримали керівника Держслужби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського та його заступника Василя Стоєцького.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE