Politerno > Україна і світ > НАБУ отримало доступ до документів нотаріуса в рамках перевірки декларації Омельченка

НАБУ отримало доступ до документів нотаріуса в рамках перевірки декларації Омельченка

  • 4 Травня, 2018
  • 1264 Переглядів
  • 0

У рамках досудового розслідування кримінального провадження про можливе декларування недостовірної інформації депутатом Київської міської ради Олександра Омельченка детективи НАБУ отримали доступ до документів нотаріуса.

Як повідомляє «Слово і Діло», таке рішення ухвалив суддя Солом’янського районного суду міста Києва за результатами розгляду відповідного клопотання.

Зазначається, що в 2015 році Омельченко отримав довіреності від невідомого на представлення його інтересів щодо використання й розпорядження належною довірителю рухомим і нерухомим майном та земельними ділянками, в тому числі 11 квартирами. Водночас у деклараціях депутата Київради за 2016-2017 роки відсутні відомості про отримання ним прав на вищевказану нерухомість. Ба більше, згідно з реєстром, вказане майно ніколи не перебувало у власності невідомого, що видав довіреність Омельченку.

Детективи встановили, що довіреність посвідчував приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу. В Бюро попросили надати тимчасовий доступ до зазначених доручень із метою підтвердження або спростування інформації про придбання Омельченком прав на перелічені в дорученнях квартири або отримання доходу від реалізації прав на них, у тому числі шляхом укладення інвестиційних договорів.

Суд задовольнив клопотання.

Як повідомлялось, НАБУ розслідує незаконне збагачення і декларування недостовірної інформації депутатом Верховної Ради Дмитром Білоцерковцем (фракція БПП).

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE